Anot Didžiosios Britanijos mokslininkų nėra įrodymo, kad antioksidantai, naikinantys laisvuosius radikalus lėtina senėjimo procesus. Daugelis kosmetikos industrijos produktų savo sudėtyje turi antioksidantų, kaip senėjimą stabdančių medžiagų. Pagal 1956 metais mokslininkų patvirtiną teoriją senėjimo procesus veikė būtent laisvieji radikalai, kurie sukelia taip vadinamą “oksidacinį stresą”. Buvo manoma, kad antioksidantai gali sumažinti laisvųjų radikalų poveikį organizmo senėjimui.

 

Mokslininkai, naudodamiesi naujausiomis technologijomis nustatė, kad oksidacinio streso ir laisvųjų radikalų teorija nėra pakankama senėjimo procesams paaiškinti. Oksidacinis stresas ir laisvieji radikalai prisideda prie organizmo senėjimo procesų, tačiau jie nėra vieninteliai pagrindiniai faktoriai, kaip buvo manyta anksčiau, tad antioksidantų vartojimas teoriškai nestabdo senėjimo procesų.

 

Visgi pripažįstama, kad dieta, kurioje gausu antioksidantų, svarbi dėl tam tikrų ligų prevencijos, kurių rizika didėja senstant organizmui.

 

BBC Health