+6
-1
+5
Ar citrinų sultys gali padėti atsikratyti antsvorio?

 

Citrinų sultys geriamos metant svorį… ar tai padeda? Taip! Taigi pradėkite ir tapkite lieknesni!

Tiesiog įsipilkite citrinų sulčių į drungną vandenį ir pradėkite lieknėti. Profesionalūs dietologai teigia, kad geriant citrinų sultis nereikalingi kilogramai pradeda tirpti greičiau. Šie vaisiai taip pat padeda sureguliuoti medžiagų apykaitą ir cukraus absorbciją organizme. Taip atsikratoma nepageidaujamo antsvorio.

Be to, šis gėrimas padeda iš organizmo pašalinti kai kuriuos toksinus ir nereikalingas atliekas bei paskatina staigų energijos antplūdį.

Citrinų sultys ir tirpstantys kilogramai

Įrodyta, kad metant svorį įtakos turi reguliarus vandens su citrinų sultimis vartojimas. Taip yra dėl to, kad šiam gėrimui naudojamos tik natūralios sudedamosios dalys, jame nėra jokių priedų, konservantų ar kokių perdirbtų medžiagų. Taigi vanduo su citrinų sultimis – sveikiausias gėrimas Jūsų organizmui.

Neturi kalorijų

Kadangi vanduo su citrina yra natūralus gėrimas, kiekvieną kartą jį gerdami negaunate jokių kalorijų. Pamąstykite apie galimybę pakeisti savo kasdien geriamą gėrimą vandeniu su citrina. Argi taip nebūtų geriau? Bet koks kitas gėrimas turi kalorijų – tik ne vanduo su citrina.

Valo

Atliekų judėjimas gaubtine žarna yra lėtas, todėl jos gali pradėti kauptis ir ilgainiui atsiranda rizika susirgti gaubtinės žarnos vėžiu. Kai nesuvirškintos atliekos ilgiau užsibūna gaubtinėje žarnoje, ima didėti svoris. Būtent dėl to naudinga gerti vandenį su citrina – šis gėrimas puikiai išvalo gaubtinę žarną

Be to, jei reguliariai gersite vandenį su citrina, pagerinsite viso žarnyno valymą. Tai taip pat leis atsikratyti nereikalingų kilogramų. Dar viena šio gėrimo teikiama nauda yra ta, kad jis reguliuoja funkcijas, kurios atsakingos už tai, kad skysčiai nesikauptų žarnose. Tai puiki pagalba Jūsų virškinimo sistemai – sumažėja viduriavimo ir vidurių užkietėjimo tikimybė.

Slopina alkio jausmą

Citrinose yra tokių maistinių skaidulų kaip pektinas, kuris slopina alkio priepuolius. Jei anksčiau nenumaldomą alkio jausmą mėginote įveikti gerdami tokius gėrimus kaip kava ar arbata, kitą kartą vietoj jų rinkitės vandenį su citrina. Pasikartosime – didžiausias šio gėrimo pranašumas yra tas, kad nebereikės sukti galvos dėl kalorijų, nes priešingai nei kiti gėrimai, vanduo su citrina yra nekaloringas.

Kodėl citrinų sultys naudingos ne tik norint atsikratyti papildomų kilogramų:

  • Citrinose gausu vitamino C, kuris padeda kovoti su peršalimu ir krūtinės ląstos infekcijomis, taip pat atsikratyti įkyraus kosulio.
  • Citrinose esantis vitaminas C padeda sumažinti odos dėmeles ir raukšles. Sumaišykite šlakelį citrinų sulčių su Fulerio žeme ir gautą masę užtepkite ant veido. Tokia kaukė taip pat padeda sumažinti ant veido esančius randus. Verta kasdien vartoti citrinas dar ir todėl, kad jose esantis vitaminas C suteikia odai spindesio.
  • Citrinose esantis kalis spartina smegenų ir nervų sistemos funkcijas bei padeda kontroliuoti kraujospūdį.
  • Įsidėmėkite: Į vandenį su citrina nedėkite cukraus, nes Jūsų tikslas numesti svorio neteks prasmės. Jei norite, šį gėrimą galite paskaninti šaukšteliu medaus. Juk medus taip pat turi daug sveikatai naudingų savybių.