Balerinų dieta

Jei ruošiatės laikytis šios dietos, nepamirškite kelių svarbių pastabų: viena maisto porcija turi būti padalinta 2 kartams, o sriubos – tai atskiras patiekalas, nevalgomas su kitu maistu.

* viena maisto porcija turi būti padalinta 2 kartams;

* sriubos – tai atskiras patiekalas, nevalgomas su kitu maistu;

* vieno valgio metu nederinti žuvies ir mėsos, nes tai skirtingi baltymai;

* vartoti pieno produktus su minimaliu riebalų kiekiu. T.y. renkantis pieną arba jo produktus, teikti pirmenybę neriebiam pieno produktui ir esant galimybei skiesti tokį pieną ledu;

* pašalinti iš raciono pirktinį majonezą. Jei negalite be jo gyventi, gaminkite namuose be trynių ir druskos. Į paruoštą padažą dėti 1/3 neriebaus jogurto;

* nevartoti druskos gaminant maistą, o stengtis ją pakeisti prieskoniais arba sojos padažu lašinant jį ant paruošto patiekalo į lėkštę;

* gerti ne vėliau nei 30 minučių iki valgio ir ne anksčiau nei viena valanda po valgio;

* na ir, be abejo, 1,5 – 2 litrai mineralinio negazuoto vandens per parą.

Šaltinis | Dietinis gydymas bendrojoje praktikoje | Gydytoja dietologė Jūratė Dobrovolskienė