Kauno visuomenės sveikatos biuras kasmet pagal pateiktus privalomus sveikatos pažymėjimus analizuoja vaikų sveikatos rodiklius, stebi kitimo tendencijas. 

 

2011 metais Kauno miesto mokykloms sveikatos pažymas pristatė iš viso 41 734 mokiniai, pasitikrinę sveikatą, tai yra 98 proc. visų miesto mokyklose besimokančių moksleivių.

Analizuojant bendrą vaikų sergamumą pastebėta, kad jis nuo 2008 iki 2011 metų didėja. Nustatyta, jog dažniausiai negaluoja pradinių klasių mokinukai, o mažiausiai – aukštesnių (IX-XII klasių).

Išanalizavus vaikų sveikatos profilaktinius patikrinimus galima teigti, kad didžiausios mokinių sveikatos problemos 2011 metais buvo skeleto ir raumenų sutrikimai. Jų turėjo apie 40 proc. miesto vaikų. Vienas teigiamų aspektų – laikysenos sutrikimų mažėjimas.

Kasmet daugėja vaikų, kuriems reikalinga regos korekcija. Neretas išgirsta tokias diagnozes kaip trumparegystė ar toliaregystė. 2011-aisiais bene kas antras pirmokas Kaune turėjo bėdų dėl regėjimo. Aukštesnėse klasėse jis buvo sutrikęs trečdaliui mokinių.

Sergamumas kraujotakos sistemos ligomis siekė 92,5 atvejo 1000 vaikų.

„Lietuvos žinios“