Botulino injekcijos: mitai ir realybė

Kiekviena moteris ir mergina svajoja apie skaisčią ir elastingą odą. Šiuolaikinėje visuomenėje – gausu sprendimų, kaip ilgiau išlaikyti jaunystę veide. Juk oda – tai mūsų kasdienio gyvenimo veidrodis. Ji išduoda, ar esame išsimiegoję, ar gyvename sveiką gyvenimą, ar tinkamai maitinamės. Norint sveiką ir skaisčią odą išlaikyti kuo ilgiau bei pasirūpinti gera savijauta žvelgiant į veidrodį, visame pasaulyje populiarėja botulino toksino injekcijos. Ko gero, esate girdėjusios įvairių mitų ir legendų apie jas? Sulaužykime bent kelis mitus apie botuliną.

 

Botulino injekcijos – tik Holivudo žvaigždėms

 

Ilgą laiką botulino injekcijos buvo siekiamos su pop pasauliu, o ypač Holivudo žvaigždėmis. Iki šių dienų išlikęs jo teigiamas įvaizdis, dažniausiai siejamas su žinomų žmonių pasauliu. Natūralu, jog dėl to botulino injekcijos laikomos brangia procedūra. Manoma,  tai jas gali sau leisti toli gražu ne kiekvienas. Tai gajus mitas, plačiai žinomas įvairiose šalyse. Šiandien botulino injekcijos daug labiau prieinamos ne tik užsienio šalyse, bet ir Lietuvoje. Botulino injekcijos skirtingose veido zonose gali kainuoti ne keliasdešimties eurų. Profesionaliose dermatologijos klinikose nemokamai suteikiama ir specialisto konsultacija bei pagalba po procedūros.     

 

Botulinas gali būti nuodingas?

 

Dažnai dermatologai susiduria su tokiu manymu. Dažniausiai tai siejama su senais laikais, kai botulinas dar nebuvo įregistruotas kaip gydantysis preparatas. Nors iki šių dienų manoma, jog būtent iš šių žmonių elito botulinas pradėjo populiarėti, iš tiesų tai medžiaga, kuri buvo naudojama dar senais laikais. Esą prieš gerą šimtmetį botulinas buvo laikomas biologiniu ginklu. Tačiau          nereikėtų baimintis, jog botulino toksino injekcijos gali būti pavojingos Jūsų organizmui. Injekcijų metu po odą suleidžiamas mažas medžiagos kiekis, kuris yra visiškai saugus. Be to, moksliniais tyrimais pagrįstos procedūros užtikrina, jog mažas botulino kiekis ne tik nėra kenksmingas, bet ir suteikia teigiamus pokyčius.     

 

Injekcijos – tik pagyvenusioms moterims?

 

Kai pradedame kalbėti       apie raukšles ar kitus odos trūkumus, kuriuos norisi ištaisyti, galima pamanyti, jog botulino injekcijos reikalingos tik atėjus tam tikram amžiui. Tačiau botulino injekcijos toli gražu nėra senų moterų ar pagyvenusių močiučių procedūra. Priešingai, tai būdas išlaikyti jaunystę veide kuo įmanoma ilgiau. Kaip ir visame pasaulyje, taip ir Lietuvoje gausėja ir jaunų moterų, kurios pastebėjusios pirmąsias raukšleles aplink akis ar burną ryžtasi botulino toksino injekcijomis. Tai puikus sprendimas toms, kurios nori išsaugoti skaistų ir jaunatvišką veidą.                      

 

Botulino injekcijas gali suleisti net kaimynas?

 

Šis klausimas dažnai nuskamba dermatologų kabinetuose. Populiarėjant savigydai, vis daugiau žmonių užsiima ne tik gydymu, bet ir įvairiomis procedūromis savarankiškai. Deja, botulino injekcijos – ne išimtis. Todėl vis dažniau specialistų kabinetuose klausiama, ar      negalima botulino susileisti namuose, paprašyti tai padaryti artimo   žmogaus ar net kaimyno. Mitas, kad tai procedūra, kurią gali atlikti bet kas. Norint taikyti botulino toksino injekcijas, reikalingas specialus pasiruošimas, profesinės žinios ir išsilavinimas. Todėl jeigu ryžotės šiai procedūrai, pasirūpinkite, kad ji būtų atlikta profesionaliai. Taip išvengsite komplikacijų, kurios taip yra apipintos įvairiausiais mitais. Statistika rodo, jog dažniausiai jos pasireiškia procedūrą atlikus netinkamai ar injekcijas suleidus ne profesionalui.       

 

Veidas pripras prie botulino?

 

Moterys baiminasi, jog botulino injekcijos gali sukelti priklausomybę. Esą po kelių procedūrų pranyks pykčio raukšlėms, raukšlelėms aplink akis ar kitiems odos nelygumams. Tačiau vėliau,  negaunant botulino, raumenys atrofuosis, o veido mimika taps dar blogesnė. Tačiau tai tėra mitas, paskleistas apie botuliną mažai žinančių žmonių. Botulino poveikis trunka kelis mėnesius, tad tai toli gražu nesukuria sąlygų atsirasti pripratimui.                   

 Paruošė Sapiegos klinika

Tel.: +370 655 50200 
El. paštas: info@sapiegosklinika.lt

ADRESAS
V. Grybo g. 17,  LT 10318, Vilnius
DARBO LAIKAS
I – V    10:00 – 19:00
VI       10:00 – 15:00
VII       nedirbame

ASMENS SVEIKATOS PRIEŽIŪROS ĮSTAIGA
Licencijos Nr. 3670, UAB Sapiegos klinika
303433522, PVM LT100008979019