+3
-0
+3
Daiktas, kuris turi būti kiekvieno vaistinėlėje! Ieškome geriausio kraujospūdžio matuoklio

Širdies ir kraujagyslių ligos – vis dar aktualiausios fizinės sveikatos problemos Lietuvoje. Platus vitaminų, aktyvaus gyvenimo patarimų bei sveiko maisto pasirinkimas vis dar neužkerta kelių kraujagyslių ligoms su kuriomis geriausia kovoti keičiant gyvenimo būdą.

Savo organizmo pokyčių sekimas – kiekvieno žmogaus „darbas“. Ypač – kraujospūdžio, kuris gali būti ne tik labai aukštas, tačiau ir labai žemas. Pasirinkus tinkamą matuoklį – kasdieninis matavimas taps įpročiu, kuris leis paprasčiau stebėti savo organizmą ir pamačius tam tikras reakcijas, tendencijas – ieškoti priemonių nuo lėtinių problemų.

Riešiniai kraujospūdžio matuokliai šiuo metu pasirenkami dažniausiai, kadangi jie kompaktiški, greitai ir paprastai veikia, nereikalauja daug laiko, juos visada galima neštis su savimi. Tiesa, vyresnio amžiaus asmenims labiau rekomenduojamas žastinis kraujospūdžio matuoklis, kadangi kai kuriems gali būti sudėtinga minutę išlaikyti kiek pakeltą ranką, o tai užtikrina tikslesnius rezultatus.

Taip pat, riešiniai – ypač inovatyvūs, turintys labai daug skirtingų funkcijų, tad vyresniems asmenims gali būti sudėtinga jas visas perprasti. Nors technika labai paprasta ir dažnai veikia vieno mygtuko paspaudimu – žmogaus amžius gali būti svarbus kriterijus ieškant matuoklio. Šiuo metu ypač populiarūs tie, kurie turi atminties įrašymo funkciją, tad tai padeda kur kas paprasčiau sekti savo organizmo kismą. Ypač aktualu tiems, kurie turi didelį kraujospūdį. Primename, kad normalaus suaugusio žmogaus kraujo spaudimas 120-129 (sistolinis) ir 80-84 (diastolinis). Pastebėjus ilgalaikius ir besitęsiančius nukrypimus – konsultacija su gydytoju yra būtina!

Spaudimo matavimo aparatai taip pat gali turėti ir aritmijų nustatymo funkciją. Jeigu pamatavus spaudimą ekranėlyje pamatysite artimijos simbolį – būtina kuo skubiau susisiekti su gydytojais! Dar viena funkcija – spaudimo vidurkis. Vos vieno mygtuko paspaudimu galima pamatyti kelių paskutinių matavimų vidurkį ir taip paprasčiau įvertinti bendrą savo organizmo būklę. Galiausiai – prieširdžio virpėjimo funkcija. Ši funkcija gali padėti apsisaugoti nuo insulto, kadangi prieširdžių virpėjimas – pirmasis požymis. Su įprastu matuokliu jų pamatyti nepavyks. Šią funkciją turintys aparatai ypač rekomenduojami asmenims, kurie yra vyresni nei 55 metų amžiaus, kadangi jie patenka į rizikos grupę. Taip pat žmonėms, kurie turi viršsvorio.

Ne visada daugiau funkcijų turintis matuoklis yra geresnis pasirinkimas. Svarbiausia, kad jis būtų naudingas. Kadangi įprastas, kokybiškas matuoklis tarnauja bent 20-šimt metų – verta investuoti daugiau ir džiaugtis funkcionalumu. Platus prietaisų pasirinkimas – https://biomed.lt/lt/52-kraujospudzio-matuokliai-. Nuo tradicinių iki modernių, kurie padės sekti savo organizmo pokyčius ir užkirsti kelią sveikatos sutrikimams.

Rūpinkitės savimi. Kartais paprasčiausias prietaisas, kuris kasdien iš Jūsų reikalauja vos poros minučių, gali išgelbėti gyvybę!