Dažnas šukavimas kenkia plaukams
Izraelio dermatologai priėjo išvadą, kad dažnai šukuotis yra kenksminga. Specialistai atliko eksperimentą: 14-kos moterų jie paprašė mėnesį rinkti iškritusius plaukus, taip pat skaičiuoti, kiek kartų per dieną jos šukuojasi 

Paaiškėjo, kad nereikalingas pasišukavimas kartą per dieną padidina plaukų netekimą tris kartus. Anksčiau manyta, kad plaukus reikia šukuoti ne tik estetiniais sumetimais, bet ir tam, kad pagerėtų jų šaknų būklė.

Kaip anksčiau teigė trichologai (plaukų ir jų ligų specialistai), dažnai šukuojami plaukai išsivaduoja nuo dulkių ir purvo dalelių, riebalai pasiskirsto lygiai per visą plauko ilgį. Tačiau kokia kaina? Nauji tyrimai skelbia – plaukų praradimo.

Tad seną močiučių receptą, apie tai, kad norint turėti gražius ir tvirtus plaukus prieš miegą juos reikia bent 100 kartų perbraukti šukomis, reikėtų pamiršti.

Neįprastos plaukų savybės:
Tamprumu ir elastingumu plaukai prilygsta aliuminiui (vienas plaukas gali atlaikyti iki 200 g svorio), tokio tempimo negali atlaikyti daugelis tekstilės pluoštų.
Plaukai sulaiko šilumą – oras, patekęs tarp plaukų, apgaubia odą sluoksniu, neleidžiant išeiti šilumai; kuo daugiau plaukai tiesinasi, tuo daugiau jie išlaiko oro bei šilumos.
Odos riebalų sekreto, dengiančio plauką, dėka jie gali sulaikyti savo paviršiuje dulkes, plaukų priežiūros ir šukuosenos formavimo priemonių likučius, sunkias cigarečių dūmų daleles, netirpiųjų druskų nuosėdas.
Plaukai turi savybę kaupti kai kurias medžiagas, tai leidžia juos naudoti kaip indikatorius. Ši plaukų savybė jau seniai yra naudojama kriminalistikoje.
Plaukai turi savybę sugerti drėgmę, taip pat gliceriną, augalinės ir gyvulinės kilmės riebalus; sugeriant plauko tūris padidėja 10-25 proc. Plauko paviršiuje pasilieka ir negali susigerti mineraliniai aliejai, vazelinas ir vazelino aliejus.