Grįžau iš kelionės. Pirmą kartą gyvenime įdegiau lygiai ir gražiai. Labai norėčiau kaip galima ilgiau išsaugoti įdegį. Gal žinote kokių nors priemonių, kurios padėtų šiam mano norui išsipildyti?
Akvilė

Išsaugoti įdegį amžiams neįmanoma, bet yra tam tikrų priemonių, kurios gali pailginti jo išlikimą.
Išsaugoti tamsų odos atspalvį galima kasdien prausiantis ne vandentiekio vandeniu, o silpna arbata. Arbata ne tik padeda išsaugoti odos tamsumą, bet ir puikiai drėkina ją bei sutraukia poras.
Kavos mėgėjams tiks toks receptas: išvirkite stiprios kavos, ataušinkite ir išpilstykite į formeles ledui. Rytais ir vakarais patrinkite veidą lediniais kavos kubeliais. O iš tirščių galima pasigaminti kaukę: tiesiog paskleiskite tirščius ant veido odos ir palaukite 15 minučių, o vėliau nuvalykite odą drėgnu vatos tamponėliu.

Vitaminas A padės jūsų odai greitai atsinaujinti ir išsaugoti įdegį, taigi, atkreipkite dėmesį į vitaminų derinius ir tokius maisto produktus, kaip jautienos kepenys, kiaušinio trynys, pienas, sviestas, špinatai, pomidorai ir abrikosai.

Pomidorų kaukės padeda išsaugoti tamsų odos atspalvį. Sumaišykite pomidoro minkštimą su dviem valgomaisiais šaukštais šviežios varškės, arbatiniu šaukšteliu augalinio aliejaus ir valgomuoju šaukštu pieno. Mišinį užtepkite ant veido ir palikite 15-20 minučių. Po to nuplaukite kaukę šiltu vandeniu ir apsišlakstykite šaltu vandeniu.


Įdegio priešai

Kosmetika
Prieš naudodamasi kosmetika, pažiūrėkite jos sudėtį. Jeigu kremo ar losjono sudėtyje yra hidrochinono, arbutino, askorbo arba azelaino rūgščių, jų geriau nenaudokite. Šios priemonės pasižymi balinamuoju poveikiu. Iš naminių priemonių balinamuoju poveikiu pasižymi agurkų ir citrinų kaukės.

Pirtis
Veikiant pirties garams ir aukštai temperatūrai, odos ląstelėse greitėja medžiagų apykaita, oda valosi ir įdegis baltėja. Be to, pirtyje organizmas netenka daug skysčių, o tai saulės spindulių paveiktai odai taip pat ne į naudą.

Maistas
Jeigu norite kuo ilgiau išsaugoti įdegį, mažiau valgykite sūdytų, rūkytų ir marinuotų patiekalų. Reikėtų vengti ir kukurūzų, šokolado, kavos bei alkoholinių gėrimų. Visuose šiuose produktuose yra medžiagų, stabdančių melanino gamybą.

Lietuvos sveikata