Londonas. Greitai valgantys asmenys turi tris kartus didesnę riziką sustorėti, teigia JAV mokslininkai. PSO duomenimis, pasaulyje yra apie 400 milijonų nutukusių asmenų.  

Žmonės, kurie maitinasi skubiai, tris kartus padidina riziką turėti viršsvorio. Problemą, pabloginta tai, jog daugelis neturi tinkamumų maitinimosi įpročių, o greitas maistas taip pat prisideda prie šios problemos, teigia Japonijos mokslininkai.  

Rezultatai, publikuoti britų Medicinos Žurnale, iš kurių įsimintiniausia vieta yra tai, kaip valgymo stilius, bei maisto kokybė gali prisidėti prie nutukimo epidemijos Vakarų šalyse.

Pasaulinė Sveikatos Organizacija klasifikuoja apytiksliai 400 milijonų nutukusių žmonių, iš kurių 20 milijonų yra vaikai. Nutukimas padidina riziką susirgti II tipo diabetu ir širdies ligomis.

Pagrindinės priežastys viršsvorį turinčių žmonių skaičiaus didėjimui yra pigus greitas maistas bei nejudrus gyvenimo būdas, kadangi daugelis Vakarų pasaulio piliečių maitinasi žiūrėdami televizorių ar greitai užkandžiaudami darbo metu.

 

Reuters Health