Idėjos žiemos snauduliui išblaškyti

Žiemos kvapų paletėje: mandarinų, citrinų, imbiero, bergamočių, prieskonių ir kiti aromatai. Niūriai žiemai tinka jausmingi, sodrūs ir šildantys, jaukumo ir saugumo aura apgaubiantys prieskonių, šilti rytų kvapai. Tropiniai, egzotiniai kvapai sukelia gyvenimo džiaugsmą.

Į pagalbą eteriniai aliejai

Eterinius aliejus galima lašinti net tik į garinę lempą, bet jais aromatizuoti šampūną ar dušo želę. Žvalumo suteikia bazilikų, arbatmedžių, čiobrelių, greipfrutų, mėtų, muskato riešuto, pipirmėčių ir net pušų aromatai. Citrinų kvapas skatina veikti. Citrusinių vaisių, bergamočių aromatai padeda įveikti nerimą ir depresiją. Apelsinų ir mandarinų kvapai nuteikia bendravimui. Rozmarinas kelia nuotaiką ir yra puikus antidepresantas. Imbiero aromatas suteiks pasitikėjimo savimi ir padės įveikti peršalimo ligas. Mėtos atpalaiduoja nervus, ramina ir padeda atgauti jėgas.

Svarbu žinoti

Gryno eterinio aliejaus negalima tepti tiesiai ant odos, nes jis yra koncentruotas ir gali sukelti alerginę reakciją ar nudeginti odą. Ant odos galima tepti tik levandų ir arbatmedžių eterinius aliejus. Eteriniai aliejai skiedžiami augaliniu aliejumi, maišomi su druska ar kosmetikos priemonėmis. Nėštukės šiuos aliejus turėtų vartoti tik pasitarusios su gydytoju. Eteriniai aliejai privalo būti natūralūs.

Daugiau natūralios šviesos!

Žiemą jos labai trūksta, ypač natūralios. Pasirūpinkite, kad namuose būtų bent jau įsuktos visos lemputės. Šiuo metų laiku išeinam iš namų ir į juos grįštam, kai būna tamsu, todėl įsigykite šviestuvų, kurie suteiks namams jaukumo ir daugiau šviesos. Būkite kiek įmanoma gryname ore.

Jaukūs vakarai namuose

Spalvotos pagalvėlės, pinti krepšiai su vilnoniais pledais suteiks jaukumo šaltais žiemos vakarais vakarais. Jei trūksta energijos, rinkitės ryškias spalvas. Tik poilsio vietoje rekomenduotinos minkštos ir švelnios spalvos.

Prisiminkite mielą pomėgį – tai džiugina širdį ir sielą.

Paties sukurtas ir užbaigtas darbas didina pasitikėjimą savimi.

Nauja šukuosena – žingsnelis link didesnių pokyčių?

Taip, net ir ji gali padėti.

Žiemą miegas dar svarbesnis

Mokslininkai įrodė, kad geras ir ilgas miegas – svarbi geros nuotaikos ir darbingos dienos sąlyga. Suaugusiam žmogui rekomenduojama miegoti ne mažiau kaip 8–9 valandas. Reiktų įprasti atsigulti iki vidurnakčio, nes nuo 23 iki 4 val. ryto miegas yra pats giliausias ir produktyviausias. Užmigę per vėlai, rizikuojate atsibusti prastos nuotaikos, papilkėjusiu veidu ir su maišeliais po akimis. Žiemą nepatariama dažnai mėgautis dienos miegu.

Faktas:

sportuojantys žmonės džiaugiasi gražesniu, tvirtesniu kūnu, yra žvalesni ir darbingesni, geresnės fizinės ir emocinės savijautos. Lietuvos širdies asociacijos prezidentė kardiologė prof. Žaneta Petrulionienė primena sveikos gyvensenos formulę: „po 30 minučių trukmės individualių vidutinio intensyvumo pratimų bent 3–5 kartus per savaitę. Toks fizinis aktyvumas padeda išvengti išeminės širdies ligos, kurią sukelia sutrikusi vainikinių arterijų kraujotaka.“ 15–20 min. trukmės pasivaikščiojimas rekomenduojamas kasdien po vakarienės.