Japonų dieta

Kaip ir bet kokioje kitoje dietoje, taip ir šioje yra savų apribojimų. 13 dienų laikotarpyje NEGALIMA vartoti: druskos, cukraus, alkoholio, miltinių patiekalų, saldumynų. Tarp valgymų galima neribotais kiekiais gerti virintą arba mineralinį vandenį (negazuotą). Dietos reikia laikytis tiksliai, nekaitaliojant patiekalų, jų eiliškumo, nes dieta tik tokia tvarka normalizuoja medžiagų apykaitą.

1 – oji diena:

Pusryčiai – juoda kava.
Pietūs – 2 kietai virti kiaušiniai, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi, stiklinė pomidorų sulčių arba vienas šviežias pomidoras.
Vakarienė – virta žuvis, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.

2 – oji diena:

Pusryčiai – juoda kava, džiūvėsėlis.
Pietūs – virta žuvis, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
Vakarienė – 200 g virtos jautienos, stiklinė kefyro.

3 – ioji diena:

Pusryčiai – juoda kava.
Pietūs – žalias kiaušinis, 3 didelės virtos morkos su augaliniu aliejumi, 150 g kieto sūrio.
Vakarienė – obuoliai.

4 – oji diena:

Pusryčiai – juoda kava.
Pietūs – 1 didelė pasternoko arba petražolės šaknis, kepta augaliniame aliejuje, obuoliai.
Vakarienė – 2 kietai virti kiaušiniai, 200 g virtos jautienos, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.

5 – oji diena:

Pusryčiai – žalia sutarkuota morka sumaišyta su citrinos sultimis.
Pietūs – 500 g virtos žuvies, stiklinė pomidorų sulčių (pomidoras).
Vakarienė – virta žuvis, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.

6 – oji diena:

Pusryčiai – juoda kava.
Pietūs – 500 g virtos vištienos, šviežių kopūstų arba morkų salotos.
Vakarienė – 2 kietai virti kiaušiniai, šviežių morkų salotos su augaliniu aliejumi.

7 – oji diena:

Pusryčiai – arbata.
Pietūs – 200 g virtos jautienos, bet kokie vaisiai.
Vakarienė – galite pasirinkti iš ankstesnių vakarienių, išskyrus 3 dienos.

Nuo 8 iki 13 dienos dietą reikėtų pakartoti. Kai numesite 7-8 kg, normaliai maitintis galite 2-3 metus.

Šaltinis | Dietinis gydymas bendrojoje praktikoje | Gydytoja dietologė Jūratė Dobrovolskienė