+0
-1
-1

Ką daryti, jei staiga parduotuvėje nebegalite praeiti pro raugintų kopūstų lentyną arba pro šokoladus? Pasak gydytojų, staiga atsiradusi trauka vienokiems ar kitokiems maisto produktams gali liudyti apie tam tikrus organizmo sutrikimus.

Kai norisi žuvies arba jūros produktų

Ką reiškia: trūksta jodo.
Patarimas: jodo atsargas geriau papildyti valgant daugiau žuvies, jūros produktai gali sukelti alerginių reakcijų.

Kai norisi ko nors saldaus
Ką reiškia: papildomų gliukozės kiekių organizmas paprastai “reikalauja”, kai jam gresia nervinis arba protinis išsekimas. Taip pat jei yra laikomasi griežtos dietos.
Patarimas: geriausiai šį “troškulį” numalšins juodasis šokoladas. Tik jokiu būdu ne saldžios bandelės. Optimalus sočiųjų riebalų šaltinis – sviestas. Dietologai jo rekomenduoja suvartoti ne daugiau kaip 30 g.

Kai norisi pieno produktų
Ką reiškia: gali būti, kad tai virškinimo trakto ligų požymis. Pienas varškė – tai produktai, kuriuos mūsų skrandis “priima” vienintelius, jei paaštrėja opa ar gastritas/4354″>gastritas. Taip pat pieno rūgšties ir fosforo ima trūkti, kai išgyvename stresą.
Patarimas: rinkitės neriebius pieno produktus. Beje, piene yra aminorūgščių – triptofano, lizino ir leicino, – kurios normalizuoja miegą.

Kai norisi rūgštaus
Ką reiškia: gali būti gastritas, kai rūgštingumas yra sumažėjęs, peršalimas arba vitamino C trūkumas.
Patarimas: rūgščių produktų nerekomenduojama valgyti “ant tuščio skrandžio” – tai neigiamai veikia skrandžio gleivinę.

Kai norisi sūraus ar aštraus maisto
Ką reiškia: sūraus maisto dažniausiai norisi, kai aktyvios fizinės veiklos metu spartėja medžiagų apykaita, taip pat suaktyvėjus skydliaukės veiklai. Aštraus maisto norisi, kai skrandis “aptingsta”, t.y maistas virškinamas labai lėtai.
Patarimas: nenumaldomą sūraus troškimą geriau “malšinti” natūraliu didesnės mineralizacijos vandeniu.
 

Lietuvos sveikata

Sveikos mitybos testai

Dietos