+3
-0
+3
Ką daryti, kad liemens apimtis sumažėtų vos per savaitę?

Norite džiaugtis tokia pat smėlio laikrodžio figūra kaip Jūsų mėgstamos aktorės? Visada svajojote apie liekną liemenį, tačiau netikite, kad jūsiškis kada nors gali toks būti? Ką gi, pateikiame keletą puikių patarimų, padėsiančių sumažinti liemens apimtį. Ir tai pasieksite vos per savaitę!

1. Stebėkite savo mitybą

Moksliniai tyrimai rodo, kad viso grūdo produktai, vaisiai ir daržovės padeda sumažinti suvartojamų riebalų kiekį. Kadangi viso grūdo produktuose nėra jokių konservantų, juos vartoti sveika. Tai vieni iš geriausių produktų, kurie leidžia sulieknėti per savaitę. Tačiau nepamirškite, kad kai kurie vaisiai turi didesnį kiekį cukraus, taigi per dažnas jų vartojimas gali duoti priešingą rezultatą.

Anot gydytojų, norint atsikratyti bent pusės kilogramo, reikia iš maisto gaunamų kalorijų kiekį sumažinti iki 3 500 kalorijų. Norėdamos svorį mesti sveikai, negalite per savaitę atsikratyti daugiau kaip 1 kg. Taigi nemarinkite savęs badu besilaikydamos populiarios dietos. Valgykite sveikiau, bet ne mažiau.

2. Gerkite daugiau vandens

Kitas privalomas dalykas, kai bandote atsikratyti nereikalingų kilogramų – gerti daug vandens. Jis neleidžia organizmui supainioti troškulio su alkiu. Norėdamos kaip įmanoma labiau sumažinti savo įprotį prisivalgyti, gerkite kuo daugiau vandens. Jis taip pat naudingas odai ir plaukams.

3. Svarbiausia kokybė, o ne kiekybė

Dažnai dietos besilaikantys žmonės beveik nustoja valgyti, užuot ėmė maitintis sveikais maisto produktais, iš kurių organizmas negauna perteklinių riebalų ir cukraus. Sėkmingos dietos paslaptis – valgyti daugiau sveiko maisto. Juk taip maitinantis negaunama pernelyg daug kalorijų.

4. Sportuokite

Akivaizdu, kad jei norite sulieknėti, turite sportuoti. Taigi ar Jūsų liemuo bus dailus, priklauso tik nuo to, kiek esate pasiryžusios dirbti. Rezultatai pasimatys tik tada, kai įdėsite daug pastangų ir visiškai atsiduosite tikslui. Tačiau nepamirškite savimi pasirūpinti, taigi sportuoti pradėkite pamažu. Pirmą dieną nepamirškite psichologiškai savęs paruošti ir nepersitempkite ar nesusižeiskite. Treniruočių intensyvumą didinkite pamažu.

Susikurkite treniruočių planą – pradėkite nuo pirmo lygio ir atlikite visus šiam lygiui būdingus pratimus po truputį didindamos treniruotės intensyvumą ir ilgindamos jos trukmę. Pradėkite rašyti treniruočių dienoraštį ar „Twitter“ paskyroje sukurkite pranešimą, kad primintumėte sau, ką dar turite padaryti. Dažniausiai kai viešai ką nors pranešate, jaučiatės labiau įpareigotos tai įgyvendinti.

Laikui bėgant treniruotės ims teikti malonumą ir nebesijausite visiškai išsekusios ar abejingos tam, kuo užsiimate. Ne tik mažinsite liemens apimtį, bet ir pradėsite gyventi sveikiau.

Taip pat galite atlikti konkrečioms kūno dalims skirtus pratimus – šiuo atveju skirtus dailinti liemenį. Tokie pratimai svarbūs. Nors negalite numesti nepageidaujamų kilogramų tik nuo liemens srities, neabejotinai galite atlikti pratimus, kurie sustiprins vidurinės kūno dalies raumenis ir sumažins jų apimtis.

5. Treniruokitekrūtinės ir pečių raumenis

Norint, kad kuri nors kūno dalis atrodytų mažesnė, geriausia – padidinti esančias aplink. Lygiai tas pats tinka ir liemeniui. Jis atrodys lieknesnis, jei treniruosite viršutinę kūno dalį, pavyzdžiui, pečių irkrūtinės raumenis.

Dėl šios priežasties pasvarstykite apie galimybę atlikti pratimus, skirtuskrūtinės ir pečių raumenims stiprinti.

6. Rinkitės tinkamus drabužius

Taip pat liemenį galima suploninti ir vizualiai, tam reikia rinktis šią kūno dalį išryškinančius drabužius. Dar galite ant liemens segėti diržą. Jis gali būti platus, plonas, puoštas akmenukais ar pintas! Kai tokį diržą dėvite kartu su suknele, sukuriate įspūdį, kad Jūsų figūra yra smėlio laikrodžio formos, taigi Jūsų liemuo savaime atrodo lieknesnis.

Pateikėme tik keletą patarimų, kaip per savaitę sumažinti liemens apimtį. Pasidalykite su mumis savo turimomis drabužių dėvėjimo idėjomis ar kokiu konkrečiu pratimu, kuris padeda paliekninti liemenį. Papasakokite apie savo patirtį palikdamos komentarą.