“Nebeišgalvoju ką daryti su beviltiškai išsausėjusia šiaip jau riebia veido oda. Vasarą taip nebūna, bet dabar, žiemą, ji raudonuoja, tinsta, ją traukia, apie akis netgi niežti. Ką dar daryti?
Lina

Atsako specialistė:
UAB “Gydomosios kosmetologijos centro” gydytoja
dermatovenerologė
Janina Leonytė:

– Jei tiek daug nusiskundimų, pirmiausiai reiktų kreiptis į kosmetologą ar odos gydytoją. O šiaip reikia kuo daugiau kremo. Tuomet greičiau sausumas praeis. Išeinant į gatvę, kadangi klimatinės sąlygos žiemą negatyvios, reikia veidą pasitepti dieniniu kremu. Namuose turėdamos laiko irgi užsitepkite ant veido riebaus kremo. Laikykite kaukę bent 20 minučių. Galima ir porą kartų per dieną vartoti tokią kaukę – per daug nebus.

Paprastai sausėti linkusi oda būna alergiška, todėl kremą reikia labai atrinkti. Kuo primityvesnis kremas, tuo mažiau alergijos sukelia. Kai kurioms tinka tik vaistinėse pagamintas. Fabrikuose pagamintas gali turėti daug konservantų, emulgatorių, visokių puošybinių medžiagų. Kiekviena jų gali alergizuoti.

Kam yra puošybiniai ingredientai? Jie yra, kad kremas atrodytų toks, jog norėtųsi jį valgyti. O tam reikia jį ir padažyti, ir pabalinti. Kremo kvapiosios medžiagos, beje, irgi labai dažnai sukelia alergiją. Tokios paprastos rekomendacijos.

Lietuvos sveikata