Kaip išsaugoti įdegį?

Kiekvienam laimės kūdikiui, galėjusiam paatostogauti, norisi, kad draugai ir
kolegos kuo ilgiau sproginėtų iš pavydo žiūrėdami į gražų ir lygų pailsėjusio
žmogaus įdegį, todėl daugelis žmonių pasiryžę imtis bet kokių priemonių, kad tik
malonus odos atspalvis „nebluktų“ kaip galima ilgiau.

Be abejo, išsaugoti įdegį amžiams neįmanoma, bet yra tam tikrų priemonių, kurios
gali pailginti jo išlikimą.

Išsaugoti tamsų odos atspalvį galima kasdien prausiantis ne vandentiekio
vandeniu, o silpna arbata. Arbata ne tik padeda išsaugoti odos tamsumą, bet ir
puikiai drėkina ją bei sutraukia poras.

Kavos mėgėjams tiks toks receptas: išvirkite stiprios kavos, ataušinkite ir
išpilstykite į formeles ledui. Rytais ir vakarais patrinkite veidą lediniais
kavos kubeliais. O iš tirščių galima pasigaminti kaukę: tiesiog paskleiskite
tirščius ant veido odos ir palaukite 15 minučių, o vėliau nuvalykite odą drėgnu
vatos tamponėliu.

Vitaminas A padės jūsų odai greitai atsinaujinti ir išsaugoti įdegį, taigi,
atkreipkite dėmesį į vitaminų derinius ir tokius maisto produktus, kaip
jautienos kepenys, kiaušinio trynys, pienas, sviestas, špinatai, pomidorai ir
abrikosai.

Kad įdegis neišblykštų kaip įmanoma ilgiau, venkite odą balinančių kaukių. Iš
naminių priemonių balinančiu poveikiu pasižymi agurkų ir citrinų kaukės.

O štai pomidorų kaukės priešingai, padeda išsaugoti tamsų odos atspalvį.
Sumaišykite pomidoro minkštimą su dviem valgomaisiais šaukštais šviežios
varškės, arbatiniu šaukšteliu augalinio aliejaus ir valgomuoju šaukštu pieno.
Mišinį užtepkite ant veido ir palikite 15-20 minučių. Po to nuplaukite kaukę
šiltu vandeniu ir apsišlakstykite šaltu vandeniu.