Kaip išvengti odos sudirgimo bei lytinių organų infekcijų menstruacijų metu

Tinkamos higienos priemonės mėnesinių metu ypač svarbios, nes padidėja infekcijos rizika. Būtent šiomis dienomis moters organizmas (ypač lytiniai organai) yra imlesnis įvairiems susirgimams. Kraujo išsiskyrimas mėnesinių metu susijęs su dalies gimdos gleivinės atsiskyrimu. Gimdos kaklelio kanalas kiek prasiplečia ir atveria jo barjerą sudarantį gleivių kamštį. Makštyje esantys patogeniniai mikrobai gali lengviau patekti į gimdą ir pilvo ertmę. Be to, mėnesinių kraujas yra gera maitinamoji terpė mikrobams, o šiluma, nuolatinė drėgmė skatina bakterijų dauginimąsi įklote. Dėl šių priežasčių gali greičiau kilti lytinių organų uždegimas.
Gydytojai ginekologai yra pastebėję, kad netinkamų higieninių paketų naudojimas menstruacijų metu sukelia odos šutimus, paraudimus, alerginius bėrimus, niežulį, tokias dažnai pasitaikančias ligas kaip kandidozę, bakterinę vaginozę ar vulvitą.

Menstruacijų metu paketuose jau po 15 min. pradeda daugintis bakterijos, o ypač tuose paketuose, kurie nėra laidūs orui. Po dviejų valandų tokį paketą būtina keisti, nes jame jau yra daugybė bakterijų, o tai gali sudirginti odą ir sukelti rimtesnius ginekologinius susirgimus; dėl bakterijų atsiranda ir nemalonus kvapas. Dabar galime rinktis įvairius kvapiuosius higieninius paketus. Tačiau problema ta, kad chemikalai, naudojami kvepinti šiuos paketus, dažnai dirgina odą ir ją alergizuoja, tačiau neslopina bakterijų dauginimosi. Kad nesijaustų nemalonaus kvapo menstruacijų metu ir oda būtų apsaugota nuo sudirgimų, verčiau rinktis higieninius paketus, turinčius natūralų antibakterinį barjerą (pvz., juostelę su anijonais, kurią gaminant panaudotos turmalino kristalo nanodalelės), tai efektyviai slopina nemalonų kvapą bei stabdo bakterijų dauginimąsi. Tokį paketą galima rečiau keisti, o tai ypač aktualu moterims, kurios keliauja arba neturi galimybės dažnai keisti paketus, taip pat ir naktį.

Ekologiški įklotai, garantuojantys gerą apsaugą bei savijautą

2005m patentuoti įklotai su anijonų juostele – Gentle Day puikus pasirinkimas moterims, kurioms svarbu sveikata ir gera apsauga. Kadangi Gentle day higieniniai įklotai su anijonų juostele yra sudaryti iš orui pralaidžių medžiagų, oda nekaista ir nešunta. Anijonų juostelė, kurią gaminant naudojamas turmalino kristalas, apsaugo nuo bakterijų sukeliamų negalavimų bei blogo kvapo. Testų rezultatai rodo, kad šiuose įklotuose esanti gelsva anijonų juostelė geba 85 proc. sumažinti amoniako kvapą ir net 99,9 proc. sunaikina staphylococcus aureus bakterijas, taip apsaugoma oda ir reprodukcinė sistema nuo bakterijų sukeliamų negalavimų.
Gentle Day įklotams yra suteiktas ekologinis Oeko-Tex® sertifikatas. Higieniniai įklotai buvo testuoti Ispanijos tekstilės technologijų ir tyrimų institute AITEX. Testų rezultatai patvirtino, kad minėti produktai atitinka OEKO-TEX® 100 antros produktų grupės (jai priskiriami produktai, tiesiogiai liečiantys odą) griežtus su ekologija susijusius reikalavimus. Buvo patikrinta:
• formaldehido kiekis – formaldehidas yra labai didelis alergenas, priskiriamas prie kancerogenų;
• sunkiųjų metalų kiekis – sunkieji metalai kaupiasi organizme ir turi kancerogeninį ir mutogeninį poveikį;
• fenolių kiekis – laikomi kancerogenais;
• organinių alavo junginių kiekis – toksiški, kaupiasi organizme, veikia imuninę, nervų, reprodukcinę sistemas.
• poliaromatinių hidrovandenilių kiekis – kancerogeninės medžiagos.
• pesticidų kiekis – randami natūraliuose pluoštuose, toksiški.
• ph rodiklis. Žmogaus oda turi 5,5 ph; tekstilės gaminiams esantiems prie kūno leidžiama 4,0-7,5 ph. Turbūt daug kas žino, kad net nedideli ph nukrypimai nuo priimtinų ribų labai lengvai sukelia alergijas, ypač jei produktai yra naudojami intymiai higienai.

Kokybiška ir saugu … jūsų piniginei
Dar viena svarbi Gentle Day paketų savybė – ypač geras sugeriamumas. Dėl išskirtinio higieninio paketo dizaino – apsauginių klostelių šonuose, oro laidumo, kvapo ir bakterijų slopinimo pakete anijonų juostelės pagalba ir žinoma itin gero sugeriamumo – sugeria iki 5 kartų daugiau, nei įprasti įklotai – Gentle Day paketų, sunaudosite kelis kartus mažiau nei įpratų. Naktiniai paketai pravers naktį bei moterims po gimdymo. Moterys pastebi, kad žaizdelės po gimdymo užgyja greičiau su šiais paketais.

Gamintojai įspėja, kad Gentle Day – tai jūsų geros savijautos garantas. Tik pirkdamos Gentle Day įklotus būste garantuotos dėl aukštos gaminio kokybės ir produktų saugumo. Išradimo patentas bei ekologinis Oeko-Tex® ženklelis yra atžymėtas ant pakuotės.

Kaip išvengti odos sudirgimo bei lytinių organų infekcijų menstruacijų metu