Kivių ir braškių salotos su migdolais

Neįprasto skonio vasariškos uogų ir vaisių salotos.

Salotoms reikės:

8 vnt. kivių,
600 g braškių,
2 apelsinų,
1 citrinos,
100 g medaus,
1 šaukšto cukraus,
2,5 šaukšto amareto likerio,
100 g migdolų riešutų (gliaudytų) ,
1 šaukšto cukraus pudros,
2 šaukštų sviesto.

Gaminimas:

Kivius nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau ir supjaustykite 3 mm storio
gabalėliais. Braškes nuplaukite, leiskite nusivarvėti. Uogas supjaustykite
pusiau. Apelsinus ir citriną nuplaukite karštu vandeniu, sausai nušluostykite ir
specialiu peiliu išpjaukite siauras žievelės juosteles.

Užvirinkite 250 ml vandens ir jame ištirpinkite cukrų. Tame vandenyje išvirkite
žieveles ir išgriebkite kiaurasamčiu. Citrusinius vaisius supjaustykite
puselėmis, išspauskite sultis ir sumaišykite su medumi bei amaretu. Maišykite
tol, kol medus ištirps.

Į gilų indą išdėliokite išvirusias žieveles, braškes ir kivius. Iš viršaus
apliekite saldžiu padažu, atsargiai išmaišykite ir palikite 10 min. Migdolus
suberkite į keptuvę, pabarstykite cukraus pudra, įdėkite sviesto ir apkepkite,
kol įgaus rusvai auksinę spalvą.

Vaisių salotas patiekite lėkštėje, desertiniuose induose arba vaisiams skirtose
lėkštelėse, pabarstykite migdolais.

Skanaus!