KLASIKINĖS HOLIVUDO GROŽIO PASLAPTYS

Marilyn Monroe

Norėdama putlesnių lūpų, M. Monroe makiažo meistrų prašydavo naudoti penkių skirtingų atspalvių blizgesius ir lūpų dažus. Tamsesnio raudonio išorėje ir šviesesnės spalvos viduryje kontrastas nuotraukose sukurdavo pilnų lūpų iliuziją.

 

Audrey Hepburn

Pasidažiusi tušu, A. Hepburn kiekvieną blakstieną atskirdavo smeigtuku, kad dar labiau paryškintų akis, primenančias stirniuko Bembio.

 

Elizabeth Taylor

Kaip ir garsioji jos suvaidinta Kleopatra, E. Taylor skusdavosi veidą, kad pašalintų smulkius veido plaukelius ir odos ląstelių sluoksnį. Ši procedūra jos veidui suteikdavo gaivaus švytėjimo.

 

Grace Kelly

Veido kontūrų kūrimas šiandien yra madingas (ačiū, Kim Kardashian), o G. Kelly šią makiažo techniką naudojo jau gerokai anksčiau. Skirtingų atspalvių skaistalais ji dar labiau išryškindavo skruostikaulius.

Sophia Loren

Trokšdama išsaugoti odos švelnumą, ši italų gražuolė į vonią šliūkštelėdavo alyvų aliejaus.

 

Vivien Leigh

Leigh buvo nepatenkinta plona apatine lūpa, ir pilnumo iliuziją sukurdavo ją storai apvesdama pieštuku.

 

Ingrid Bergman

Nors I. Bergman mėgo lengvą makiažą ir natūralų įvaizdį, ties augimo linija ji nuskusdavo vieną centimetrą plaukų, kad kakta atrodytų aukštesnė.

 

Rita Hayworth

Kiekvieną vakarą R. Hayworth penkiolikai minučių išsitepdavo plaukus aliejumi, o tuomet išskalaudavo juos karštu vandeniu su citrinos sultimis.

 

Mae West

Ši sąmojinga, sekso simboliu vadinta moteris jaunatvišką švytėjimą puoselėjo vietoj drėkiklio naudodama kokosų aliejų.

 

Carole Lombard

Po automobilio avarijos C. Lombard nosis liko truputį kreiva, todėl ji nubrėždavo ploną baltą liniją, vizualiai suteikiančią tiesumo.

 

Greta Garbo

Kad išryškintų akis, prieš naudodama tamsius akių šešėlius G. Garbo pasitepdavo vazelinu, o akių kontūrus pabrėždavo vazelino ir medžio anglies mišiniu.

 

Bette Davis

Svarbiausios B. Davis grožio priemonės buvo agurkai ir vazelinas. Abi priemones ji naudodavo akims, kad sumažintų patinimą ir tamsius ratilus.

 

Gloria Swanson

„Mano grožio paslaptis slypi žaliose daržovėse“, – žurnalui „Weekly World News“ pasakojo G. Swanson. „Jomis lepinu veidą, ir, žinoma, reguliariai valgau. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad nėra geresnės grožio priemonės už žalias daržoves.“

 

Gloria Grahame

Grahame labai išgyveno dėl plonos viršutinės lūpos, tad po ja, virš dantų, pasikišdavo vatos.

 

Marlene Dietrich

Trokšdama tobulai ryškių skruostikaulių, M. Dietrich paprašė pašalinti krūminius dantis. Be to, veidui patempti ji naudodavo lipnią medicininę juostą.