Kodėl svarbu kasmet pasitikrinti regėjimą?

Sakoma, kad sveikata yra pats didžiausias žmogaus turtas, todėl ir įvairių sričių gydytojų bei specialistų kabinetų duris varstome tik tuomet, kai sveikata sušlubuoja. Nors privalu rūpintis ir užtikrinti sklandžią viso mūsų organizmo veiklą, tačiau daugiausiai dėmesio skiriame širdies ir virškinimo sistemos veiklai, taip pat puoselėjame sąnarių judesius, o apie oftalmologų konsultacijas neretai pamirštame. Aštri it erelio rega yra vienas būtiniausių jutimų, kuriam suprastėjus ar išvis jo netekus prie pasikeitusių gyvenimo sąlygų prisitaikyti ganėtinai sunku. Kodėl būtina kasmet tikrintis regėjimą ir kas nutinka šios taisyklės nesilaikantiems?

Suprastėjusią regą gali pastebėti tik specialistai

Kad ir kaip keistai tai nuskambėtų, tačiau regos sutrikimų patys sau diagnozuoti negalime, o ir nemokame. Prasčiau matydami tam tikrus objektus ar parašytą tekstą, mes šią problemą priskiriame neryškiai šviesai kambaryje ar per toli esančiam televizoriaus ar telefono ekranui. Visgi, tokiu būdu regėjimo problemų mes neišgydome, o tik pabloginame jau ir taip nepavydėtiną situaciją. Toliau darydami tuos pačius žalingus dalykus mes silpniname savo akis, nors tuo metu joms jau gali reikėti profesionalios pagalbos, kurią galima gauti reguliariai lankantis pas oftalmologus.

Regos sutrikimams laikas neegzistuoja

Pas šeimos gydytojus bei odontologus vidutiniškai apsilankome po porą kartų per metus, tačiau vizitai pas akių ligų gydytojus kelis kartus retesni. Liūdna tai, jog regos sutrikimai nelaukia, kada jūs sekantį kartą kreipsitės dėl oftalmologijos konsultacijos, – vos per porą mėnesių nediagnozuoti tam tikri regos sutrikimai gali pasiekti tokią ribą, už kurios mūsų lauks pats blogiausias regėjimo scenarijus – visiškas apakimas. Visgi, tam tikrus regėjimo sutrikimus, laiku pastebint ir kreipiantis į specialistus, galima visiškai išgydyti. Vienas tokių pavyzdžių – katarakta, kuri gydoma chirurginiu būdu išoperuojant sudrumstą akies lęšiuką ir pakeičiant jį dirbtiniu. Nepaisant to, tam tikrų ligų, pavyzdžiui, atvirojo kampo glaukomos, pilnai išgydyti neįmanoma, tačiau su gydytojų pagalba galima efektyviai valdyti šio regėjimo sutrikimo simptomus.

Akys – tai sielos veidrodis, tačiau daug pavojingiau nei sielos neįžiūrėjimas, yra negalėjimas matyti kitų. Reguliarus regėjimo patikrinimas gali užkirsti kelią itin pavojingiems regos sutrikimams bei taip išgelbėti jus nuo apakimo.

Jau ilgą laiką nešiojate akinius ir jaučiate diskomfortą? Tokiu atveju, akių klinika Regos Centras siūlo kokybiškas akių korekcijos procedūras, kurios trunka vos kelios minutės, tačiau šios kelios minutės visiškai pakeičia gyvenimo kokybę ir leidžia pamatyti pasaulį naujomis spalvomis.