Ta, kurios sudėtis nenurodyta pilnai arba užšifruota lotynų kalboje taip, kad eiliniam vartotojui labai sunku išsiaiškinti šią informaciją. Tačiau jei kalbėti plačiau apie tai,  jog kosmetika iš tiesų yra kenksminga, tai yra ne visai taip.  

Esmė tame, kad pasaulinių firmų kosmetika yra privalomai sertifikuojama, o tai įpareigoja gamintojus nurodyti galimas šalutines reakcijas ir atlikti būtinus išankstinius testus,  prieš tai, kaip partija tonikų, losjonų ar bet kurios kitos kosmetikos pateks ant parduotuvių lentynų. Šių taisyklių nepaisymas gresia firmai ne tik prarasti gerą vardą, bet ir pinigus.

Dėl to, kad dalis kosmetikos gaminių sudėties aprašomi lotyniškai ir suprantama ne kiekvienai moteriai, tai apaugo įvairiais mitais. Pasistengsime juos išsklaidyti.

1.    Bet kuris lūpdažis turi pavojingų sveikatai elementų, tokių kaip švino dalelės. Šio metalo elementai iš tiesų randami šioje kosmetikoje, tačiau kur kas mažesniais kiekiais, nei, pavyzdžiui, taip, kaip šios dalelės patenka į mūsų organizmą iš oro, kuriuo kvėpuojame. Todėl švinas, mažais kiekiais įeinantis į lūpdažių sudėtį,  neįtrauktas į pavojingų medžiagų sąrašą.

2.    Dezodorantai sukelia krūties vėžį. Tai tikriausiai bene labiausiai pavojinga kosmetika, kuri kaupiasi limfoje. Tiesą sakant, tai yra fiziškai neįmanoma. Pavojingos medžiagos pasišalina iš limfos per kepenis ir inkstus, bet ne per prakaito liaukas, ir, žinoma, į limfą kosmetika niekaip negali patekti. Taigi, šis mitas yra klaidingas.

3.    Yra tariamai labiausiai pavojingų cheminių medžiagų, randamų kosmetikoje, sąrašas, kuris galiausiai sunaikina odą. Veikliosios medžiagos, esančios ploviklių ir valiklių sudėtyje, gali labiausiai išsausinti odą.  Pati baisiausia jų aktyvaus naudojimo pasekmė – dermatitas. Bet gerai žinomi kosmetikos gamintojai savo kosmetiką  papildo natūraliais aliejais ir ekstraktais, kurie žymiai sumažina agresyvių ploviklių poveikį odai.

4.    Pasakyti, kad parduotuvėse parduodama tik natūrali kosmetika, neteisinga. Tačiau taip pat neteisinga teigti, jog visos medžiagos, kurios įeina į kosmetikos sudėtį, yra pavojingos.