Kopūstų sriubos dieta

Naminiai rauginti žali kopūstai stiprina imunitetą, tvarko žarnyno darbą. Kopūstai yra taip pat viena iš tų stebuklingų
daržovių, kurios degina riebalus, tiksliau juos bevirškindamas organizmas sunaudoja daugiau energijos, nei išgauna iš kopūstų...

Kopūstų sriubos dieta

Pirmiausia išsiverdame kopūstų sriubą, į kurią galime dėti tokius produktus:

kopūstas
pomidorų tyrė
svogūnai
svogūnų laiškai
paprika
morka
salieras
ropė
prieskonių nedarant didelės dietos, galima įmesti liesų spirgiukų bei bulvių ir veliau pabalinti su pienu arba liesa grietine.

Geriausia išsivirti didelį puodą. Dietos stebuklas nėra didelis: virti kopūstai degina riebalus, todel kopūstas turi užimti apie 80-90 procentų visų daržovių. Kad ši dieta gerai suveiktu, reikia daugiausia savaitę laiko valgyti tik kopūstų sriubą. Geriausia yra tai, kad jos galima valgyti tiek, kiek norime, visada, kada jaučiame alkį. Nuo antros dienos galima pradėti valgyti vaisius, bei kitokių daržovių, nei yra sriuboje, tačiau po mažą porciją. Galima ir mėsos gabaliuką suvalgyti, bet ne anksčiau nei 5 dieną. Svarbu tarp sriubos maisto pakankamai gerti, tačiau tik vandenį arba vandenį sumaišytą su trupučiu grynų sulčių( be cukraus). Griežtai laikantis šios dietos galima numesti iki 7 kg per savaitę. Ilgiau jos laikytis nepatartina dėl galimo vitaminų ir mineralų stygiaus

Šaltinis | Dietinis gydymas bendrojoje praktikoje | Gydytoja dietologė Jūratė Dobrovolskienė