Kovai su antsvoriu – arbūzai!

Jums kyla klausimas, kaip išvalyti organizmą nuo toksinų ir numesti
nereikalingus kilogramus? Siūlome jums išbandyti valomąją arbūzų dietą.

Arbūzai turi daug virškinimą skatinančios ląstelienos, mangano, kuris padeda
greičiau deginti riebalus. Kadangi arbūzuose gausu sveikųjų angliavandenių ir
fruktozės, jie malšina saldumynų norą, o magnis gerina nuotaiką ir teikia
energijos.

Arbūzo sudėtyje yra didžiausias kiekis vieno iš stipriausio natūralaus
antioksidanto – likopeno, kuris sumažina tikimybę susirgti vėžiu, stiprina
imuninę sistemą, skatina ląstelių atsinaujinimą, saugo nuo širdies ligų.

Arbūzai padės karštą vasarą dieną numalšinti troškulį. Jie spartina inkstų
veiklą ir šalina skysčių perteklių. Reiktų prisiminti tai, kad, valgant daug
arbūzų, su šlapimu netenkama daug mineralinių druskų, tad laikantis dietos,
minėtų mineralų reikėtų vartoti papildomai.

Arbūzų dieta netinka, jei sergate lėtinėmis virškinamojo trakto ar kasos ligomis,
cukriniu diabetu. Šios dietos, kaip ir daugumos „monodietų“, nerekomenduojama
laikytis ilgiau penkių dienų. Per tą laiką iš jūsų organizmo pasišalins šlakai,
vandens ir druskų perteklius.

Kaip laikytis šios dietos?

    * Pirmą dieną penkis kartus suvalgykite po 400-500 gramų
arbūzų minkštimo. Galite gerti negazuotą mineralinį vandenį ir nesaldintą
žaliąją arbatą. Nevalgykite jokio kito maisto;

    * Antrą dieną arbūzų porciją padidinkite iki 600 gramų. Jei
nekamuos pilvo pūtimas, sunkumo jausmas ar kitokie negalavimai, vadinasi dietą
galite tęsti. Kai tik išalkstate suvalgykite gabalėlį arbūzo;

    * Trečią dieną į valgiaraštį jau galite įtraukti liesų
produktų. Pateiksime pavyzdžius:

Pusryčiams: stiklinė vandens su citrina. Po pusvalandžio suvalgykite virtos
penkių grūdų košės, paskanintos uogomis.

Priešpiečiams: 400 g arbūzų minkštimo.

Pietums: ant grotelių išsikepkite neriebios žuvies su šaukštu ryžių ir
šviežiomis daržovėmis. Išgerkite stiklinę žaliosios arbatos. Po valandos – vėl
suvalgykite kelis griežinėlius arbūzo.

Pavakariai: 400 g arbūzų, mažas indelis jogurto.

Vakarienė: 150 g virtos paukštienos su pomidoru, pagardintos prieskoniais. Po
valandos – gabalėlis arbūzo.

Tris griežinėlius arbūzo galite suvalgyti dvi valandos prieš miegą. Kitomis
dienomis pamažu grįžkite prie normalios mitybos. Venkite riebaus maisto! Jei
kartą per savaitę darysite arbūzų iškrovos dieną, išvalysite organizmą ir
pašalinsite druskų perteklių, inkstuose nesusidarys akmenų.