Kuo apie santykius nederėtų dalintis socialiniuose tinkluose?

Nors sakoma, kad net 1 iš 5 porų susipažįsta būtent internete, tačiau dalintis kiekviena santykių smulkmena „Instagram“, „Facebook“ ar „Snapchat“ socialiniuose tinkluose – ne pati geriausia mintis. Ko geriau niekada ten nekelti?

Bet ko apie jūsų partnerį be jo sutikimo

Jūsų partneris jums gal ir atrodo pats tobuliausias žmogus pasaulyje – koks jis mielas, kai niūniuodamas gamina ar žavingai šoka, ar ne? Vis dėlto, dalindamosi tokiais privačiais jūsų santykių vaizdais socialiniuose tinkluose, kenkiate santykių intymumui  ir pažeidžiate savo partnerio teisę į privatumą. „Kelkite, ką tik norite, bet tik apie save, o prieš dalindamiesi bet kuo, susijusiu su jūsų partneriu, atsiklauskite jo leidimo,“ – įspėja seksologas Dawn Michael.

Aiškintis santykių

Galbūt susipykote ir tiesiog nekantraujate partneriui įrodyti, kad ir jūsų socialinių tinklų draugai šįkart jūsų pusėje? Jei nenorite įžeisti savo partnerio, atsispirkite šiai pagundai: „Socialiniuose tinkluose niekada nežeminkite savo partnerio, nekalbėkite apie jūsų konfliktus, nes susitaikius galite smarkiai pasigailėti to, ką pasakėte,“ – primena D. Michael.

Bučinių asmenukių

Tokios asmenukės išties niekam neįdomios, o ir pagalvokite, ką tokias nuotraukas pamatęs pagalvos jūsų tėtis ar mama? Be to, jei dalinsitės tokiomis nuotraukomis, vieniši jūsų draugai jūsų nepradės mėgti dar labiau – jiems ir taip sunku rasti tą vienintelį, o štai dar ir tenka stebėti, kad draugai nuolat bučiuojasi.

Brangių dovanų

Šaunu, kad jūsų partneris jums dovanoja brangius laikrodžius, telefonus ar net automobilius, vis dėlto, matydami tokias nuotraukas ne tokie pasiturintys jūsų socialinių tinklų draugai jausis prastai, o dalindamasi brangių daiktų nuotraukomis socialiniuose tinkluose galite pritraukti ir vagių dėmesį.

Ultragarso nuotraukos

Džiugiomis naujienomis ginekologai pataria pasidalinti tik įpusėjus antrąjį trimestrą, kai nebegresia pavojus persileisti, tačiau žinią apie nėštumą galite pranešti ir kitaip: ultragarso nuotraukos įkėlimas – jau per daug: „Šaunu, kad norite pasidalinti tokia džiugia žinia, bet ar tikrai reikia kelti dar negimusio vaiko nuotrauką? Žmonėms nebūtina matyti visų jūsų intymaus gyvenimo detalių,“ – mano santykių ekspertė Julia Spira.

Išsiskyrimo

Susilaikykite ir nesidalinkite skaudžiomis išsiskyrimo detalėmis, o jei norite visiems pranešti, kad išsiskyrėte, tiesiog pakeiskite santykių statusą į „Vieniša/s“. Išsiskyrus ir taip skaudu, tenka daug iškęsti, tad neverta dar labiau savęs kankinti leidžiantis į detales socialiniuose tinkluose.

Straipsnio autorė – Giedrė Izabelė Janušaitė (Šaltinis -Reader‘s Digest)