+2
-0
+2
Nuginkluok juos dailiomis kojomis! Rekomenduojame specialią kojų priežiūrą žiemą.

Mūsų žiemos priežiūros ir grožio patarimai jums padės puoselėti kojas žiemos sezonu!

Drėkinimas!

Šaltas, sausas oras lauke ir šiluma, centrinio šildymo sušildytas oras viduje yra pagrindinis streso šaltinis odai žiemą. Todėl pirmoji odos priežiūros žiemą taisyklė labai paprasta – drėkinimas! Net jeigu jūsų oda palyginti riebi vasarą, turėtumėte pagalvoti apie drėkinamųjų kremų aliejaus pagrindu naudojimą. Šie kremai užtikrina odos apsaugą, kai jos reikia tiesiog dabar. Švelnios sritys, pvz., blauzdos ir alkūnės, linkusios labai išsausėti žiemą. Pamėginkite jas tepti riebiu drėkinamuoju kremu kelis kartus per dieną.

Pamaitinkite savo odą

Grožis – tai daugiau nei tai, kas matoma! Ypač žiemą jūsų odai reikia maitinamųjų medžiagų, kad būtų sužadinti natūralūs jos ištekliai ir oda atrodytų tiesiog puikiai. Užtikrinkite, kad mityba būtų gerai subalansuota, vartokite daug šviežių daržovių, vaisių ir skaidulų ir gerkite labai daug vandens, kad papildytumėte savo išsausėjusio organizmo drėgmės rezervus!

Puikios žiemos treniruotės

Tos laimingos poilsio prie baseino dienos gali baigtis, tačiau tai nereiškia, kad jūsų kojos negali būti iš tiesų (iš tiesų!) puikios formos! Pasinaudokite šalto vandens teikiamais pranašumais ir išmėginkite žiemos sporto šakas, pvz., šiaurietišką ėjimą ar čiuožinėjimą ant ledo! Tai ne tik puikus būdas pasimėgauti buvimu lauke, bet ir galimybė treniruoti kojas. Galėsite didžiuotis dailiomis ir stipriomis kojomis.

Žiemos SPA namuose

Šalta, drėgna ir tiesiog šlykštu lauke? Gerai! Tai yra puikus oras gražiai dienai mėgaujantis puoselėjamosiomis SPA procedūromis. Nusipirkite aromatinių žvakių, pasikvieskite savo geriausią draugę, pasileiskite savo mėgstamiausią muziką ir – tiesiog atsipalaiduokite! SPA ritualai tinka bet kokiai nuotaikai. 

Vonia prieš dušą

Kai lauke šalta ir bjauru, nėra nieko geriau, kaip pasinerti į gražią, karštą vonią. Tačiau neturėtumėte persistengti: vonioje būkite trumpai, o vanduo turėtų būti ne per karštas. Namų SPA dienai vonia labai tinkama, tačiau kitomis dienomis geriau lepinkitės trumpu, šiltu dušu. Po vonios lengvai nusausinkite odą ir užtepkite drėkinamojo kremo ar kūno aliejaus, kol oda dar šilta ir drėgna, kad drėgmė išliktų.

Ką dėvėti žiemą

Žiemą jūsų oda daug kontaktuoja su drabužiais, todėl būtinai užtikrinkite, kad drabužiai būtų malonūs odai! Trintis į drabužius kelią įtampą, tad pagrindinis kriterijus renkantis žiemos drabužius turėtų būtų – ar jaučiatės gerai? Rinkitės natūralius ir funkcionalius audinius, kurie leistų odai kvėpuoti ir nesukeltų didelės trinties.

Drėgmė

Sausas oras yra pagrindinis jūsų odos priešininkas žiemą! Lauke būna sausa, nes šaltame ore mažiau drėgmės. Nedaug ką galite dėl to padaryti, nebent norite persikraustyti į Pietų Ameriką. Viduje šildymas drėgmę gali sumažinti iki mažiau nei 30 % – tai jūs galite pakeisti! Neprivalote išjungti šildymo ir drebėti po apklotu! Tiesiog įsigykite gerą drėkintuvą ir susikurkite malonią, pakankamai drėgną (ne tropinę) atmosferą – jūsų odai (ir jūsų kvėpavimo takams) tai patiks!

Pasirūpinkite žiemos įdegiu!

Ar jums patinka gražus įdegis ir saulės nubučiuota oda? Deja, žiema negali pasiūlyti daug galimybių viso kūno saulės vonioms. Vis dėlto galite puikiai, tolygiai ir net tinkamai įdegti namuose. Tiesiog naudokite aukštos kokybės savaiminio įdegio losjoną ar purškalą. Odą švelniai nušveiskite prieš užtepdami produktą ir būtinai purkškite vienodai. Atminkite, kad ir kaip nesinorėtų to pripažinti, saulės spinduliai sukelia odos senėjimą! Todėl būtinai naudokite apsaugos nuo saulės priemones (naudokite labiau drėkinančias priemones žiemą), kai tik esate atokaitoje.

 

Spauskite ant pasirinkto raktinio žodžio ir raskite visą, su juo susijusią informaciją apie vaistus, ligas, straipsnius, forumo temas bei gydytojų atsakymus.