+6
-1
+5
MOLIŪGŲ DIETA. 12 dienų minus 8kg!

Moliūgų dieta - puikus pasirinkimas, kai norima atsikratyti keletu nereikalingų kilogramų ir, tuo pačiu, pataisyti sveikatą. Dietologai teigia, kad per 12 dienų galima numesti apie 8 kg svorio. Be to, išvalyti toksinus, papildyti organizmą vitaminais ir mineralais, sustiprinti imuninę sistemą. Moliūgas yra skani ir naudinga, daržovė, o gaminant įvairius patiekalus, dieta nebus varginanti. Moliūgų dietą sudaro nekaloringi patiekalai, apskaičiuoti 4 dienoms. 3 kartus kartojant, ją būtina tęsti 12 dienų. Taigi, pradėkite.

Moliūgų dieta

(patiekalų gaminimas pateiktas apačioje)

1 diena:

Pusryčiai: moliūgų salotos. Moliūgų košė.
Pietūs: moliūgų sriuba. Moliūgų troškinys.
Vakarienė: moliūgų apkepas.

2 diena:

Pusryčiai: moliūgų salotos. Moliūgų košė.
Pietūs: daržovių sriuba. Keptas moliūgas.
Vakarienė: orkaitėje kepti obuoliai, įdaryti  moliūgų gabalėliais.

3 diena:

Pusryčiai: moliūgų salotos. Moliūgų košė.
Pietūs: daržovių sriuba su frikadelėmis.
Vakarienė: Moliūgų salotos su ananasais.

4 diena:

Pusryčiai: moliūgų salotos. Moliūgų košė.
Pietūs: daržovių sriuba su vištienos sparneliais.
Vakarienė: moliūgų ragu.

Kaip gaminti patiekalus?

Moliūgų salotos. Supjaustyti moliūgą gabalėliais, sutarkuoti 2 morkas, užpilti citrinos sultimis.

Moliūgų košė. Gabalėliais supjaustytą moliūgo minkštimą, 2 šaukštus  norimų kruopų užpilti vandeniu ir virti apie 30 min.

Moliūgų sriuba. Gabalėliais pjaustytą moliūgo minkštimą virti nedideliame kiekyje vandens. Vėliau įpilti neriebaus pieno .

Moliūgų troškinys. Troškinti supjaustytus moliūgo minkštimą, morką, svogūną, česnaką. Įberti kario.

Moliūgų apkepas. Kubeliais supjaustytas moliūgas kepamas orkaitėje 20 min. 175 laipsnių C. Vėliau apibarstomas nedideliu kiekiu tarkuoto fermentinio sūrio ir kepama, kol sūris apskrus.

Daržovių sriuba. Supjaustyti moliūgą, morką, papriką, cukiniją. Virti vandenyje, baigiant įmesti prieskoninių žolelių.

Keptas moliūgas. Moliūgo minkštimą supjaustyti pailgomis riekelėmis, apvolioti miltuose ir kepti nedideliame kiekyje aliejaus.

Obuoliai, įdaryti moliūgo gabalėliais. Smulkiai supjaustytais moliūgo kubeliais prikimšti išskaptuotus obuolius. Kepti orkaitėje 30 min. 175 laipsnių C.Prieš valgį užpilti šaukšteliu uogienės.

Daržovių sriuba su frikadelėmis. Daržovių sriuboje papildomai verdamos mažos jautienos frikadelės.

Moliūgų salotos su ananasais. Supjaustyti kubeliais šviežius moliūgo minkštimą ir ananasą. Apibarstyti duonos skrebučiais ir apšlakstyti  moliūgų aliejumi.

Daržovių sriuba su vištienos sparneliais. Pavirti vištienos sparnelius. Įdėti supjaustytas daržoves( išskyrus bulves), paskaninti prieskoninėmis žolelėmis. Virti kol suminkštės.

Moliūgų ragu. Supjaustyti moliūgą, morką, svogūną, baklažaną, pomidorą. Troškinti su šlakeliu aliejaus.

 

Jei pajuntate skrandžio virškinimo sutrikimus, termiškai neapdoroto moliūgo valgyti nerekomenduojama. Tokiu atveju, geriau jį troškinti garuose. Jei virškinimo sutrikimai nepraeina, šiuo atveju gali padėti „Mezym“. „Mezym“ papildo natūraliai organizme esančių fermentų kiekį ir taip pagerina virškinimą.

Vakarieniauti patartina iki 18 valandos. Druską galima vartoti, tik mažais kiekiais. Tarp maitinimų gerkite becukres arbatas. Jei labai kankina alkis, suvalgykite obuolį, kriaušę ar citrusinį vaisių.

Po šios dietos susitvarkys organizmo medžiagų apykaita ir svoris greitai negrįš į pradinę būseną.

Parengė: L.Varanavičienė

Šaltinis | Dietinis gydymas bendrojoje praktikoje | Gydytoja dietologė Jūratė Dobrovolskienė