Nauja valomoji prancūzų dieta

Prancūzų dietologai siūlo naują valomąją dietą, kuri leis truputį sulieknėti ir normalizuoti kūno svorį. Ją drąsiai galima vadinti sveikatingumo dieta, nes organizmas gaus vitaminų, mineralų ir biologiškai aktyvių medžiagų, kurios sustiprins imuninę sistemą. Dietos trukmė - ne mažiau nei 2 dienos. Maksimalios ribos nėra.

Palengvintas valgiaraštis normalizuoja virškinimo organų darbą, o tai ir sąlygoja svorio netekimą. Kurį laiką maitinusis pagal siūlomą režimą reikia pakentėti dar keletą dienų ir tik tada grįžti prie įprasto maisto raciono. Miltinių ir riebalinių produktų kiekį reikia didinti palaipsniui.

Taigi 2 dienas maitinkitės taip :

Iki pusryčių – vandens stiklinė, šaukštelis žiedadulkių.

Pusryčiai. Stiklinė švelnios arbatos arba žolelių nuoviro, 2 riekelės duonos arba 3 džiūvėsėliai, sviestas (graikinio riešuto dydžio porcija), 2 arbatiniai šaukšteliai medaus, jogurtas arba stiklinė lieso pieno, pusė greipfruto arba apelsinas, arba 2 mandarinai.
Iki pietų – šaltas vanduo (kiek norite).

Pietūs. 120 g liesos jautienos, veršienos, avienos arba vištienos be odos. Virtos daržovės – pagal pageidavimą. 40 g lieso sūrio ir gabalėlis duonos. Šviežias, vitaminų turtingas vaisius (kivis, apelsinas, mangas).

Popiečiai - šaltas vanduo, švelni arbata arba žolelių nuoviras.

Vakarienė. Šviežių daržovių ir vaisių salotos, užpiltos citrinų sultimis ir augaliniu aliejumi, geriausia alyvuogių. 100 g virtos žuvies arba 60 g lieso kumpio, arba labai šviežias minkštai virtas kiaušinis, 5 arbatiniai šaukšteliai virtų ryžių arba 2 nedidelės virtos bulvės. Jogurtas arba 150 g liesos varškės, arbatinis šaukštelis medaus ir 2 arbatiniai šaukšteliai daigintų kviečių. Šviežių vaisių (obuolių, kriaušių arba ananasų) kompotas.

Po dietos nuolat vartokite biologiškai aktyvių papildų: žiedadulkių, daigintų kviečių ir medaus. Šviežių daržovių ir vaisių galima valgyti kiek norite, be to, juos reikėtų pasirinkti pagal vitamino C ir provitamino A kiekį, nes šie stiprina imuninę sistemą. Iš daržovių – lapinės salotos, kopūstas ir morka, iš vaisių – citrusiniai, kivis, mangas. Be to, dietologai rekomenduoja valgyti tuos vaisius, kuriuos Jūs dažniausiai vartojate ir mėgstate. Vietoje prieskonių geriausia naudoti alyvuogių arba saulėgrąžų aliejų su citrinų sultimis. Naudinga vartoti želės pavidalo produktus: užpilus arba vaisių želė.

Šaltinis | Dietinis gydymas bendrojoje praktikoje | Gydytoja dietologė Jūratė Dobrovolskienė