Nieko nekainuojantys imuniteto draugai

Mažinkite stresą

 

Nuolatinis stresas alina sveikatą. Kai kurie tyrimai atskleidė, kad stresas pakerta imunitetą – organizmo gebėjimą kovoti su ligomis ir infekcijomis. Jeigu negalite išvengti streso, skirkite laiko atsipalaidavimui – savaitgaliais darykite tai, kas jums teikia daugiausia džiaugsmo. Arba skirkite tam pusvalandį kasdien. 

 

Mylėkitės

 

Ne vienas tyrimas atskleidė, kad sklandus lytinis gyvenimas yra naudingas sveikatai. Tiriant ryšį tarp sveikatos ir lytinio aktyvumo, paaiškėjo, kad tie, kurių lytinis gyvenimas buvo pastovus, galėjo džiaugtis geresne sveikata nei tie, kurių santykiai buvo tik atsitiktiniai. Šiame tyrime dalyvavo vidutinio amžiaus ir vyresni žmonės.

 

Mažinkite alkoholio ir nikotino kiekį

 

Alkoholis silpnina imuninę sistemą, todėl saiko nejaučiantys žmonės tampa mažiau atsparūs įvairioms ligoms. Rūkymas veikia taip pat, tačiau šiuo atveju netgi tie, kurie rūko retkarčiais, patiria riziką susirgti.

 

Plaukite rankas

 

Vienas iš lengviausių metodų, padedančių imuninei sistemai išvengti užkrečiamųjų ligų, – plauti rankas su muilu.

Paprasta, bet labai efektyvu.

 

 Judėkite

 Vienas paprasčiausių metodų, aktyvinančių imuninę sistemą – judėjimas. Be to, nuolatinė mankšta ar pasivaikščiojimai malšina stresą, osteoporozės ir širdies ligų riziką. Nereikia persistengti – užtenka pajudėti keletą kartų per savaitę. Naudingas bet koks judėjimas – vaikščiojimas, slidinėjimas, plaukiojimas, važiavimas dviračiu, jogos užsiėmimai ir kiti.

 Į viską žiūrėkite giedromis akimis

 Teigiamos mintys padeda tvirtėti imuninei sistemai. Atlikus vieną tyrimą, kuriame dalyvavo teisės studentai, paaiškėjo, kad tada, kai jie buvo nusiteikę optimistiškiau, stipresnė buvo ir jų imuninė sistema.