Ridikėliai – nuo pavasarinės avitaminozės

Ridikėliuose gausu vitaminų C, B1, B2, PP, įvairių fermentų, gerai pasisavinamų kalio, natrio, geležies, cinko, jodo, fosforo mineralinių medžiagų. Jie turi nemažai baltymų. Valgomi ir jaunų ridikėlių lapai (prieš tai nuplikomi virintu vandeniu), kuriuose yra daugiau vitaminų ir mineralinių medžiagų nei šakniavaisiuose. Ši daržovė turi antiseptinių savybių. Ridikėliai gerina apetitą, maistinės skaidulos šalina iš organizmo cholesterolį, sunkiuosius metalus. Liaudies medicinos atstovai teigia, kad ridikėliai stabdo akmenų susidarymą inkstuose, tulžyje ir šlapimo pūslėje. Ridikėlių patariama vengti sergantiems skrandžio, dvylikapirštės žarnos ar tulžies ligomis.