Riešutai ir avokadai padeda malšinti apetitą

Alyvuogių aliejaus, riešutų ir avokadų sudėtyje esantys riebalai gali padėti natūraliai liesėti, skelbia „Daily Mail“. Mokslininkai surado riebiąją rūgštį, kuri malšina alkį. Ši rūgštis suaktyvina tam tikrą smegenų sritį, kuri padidina sotumo jausmą. Kitaip sakant, smegenys mums praneša „esu sotus“.

Toks maisto suvartojimą reguliuojantis ir laiko tarpsnį tarp valgymų prailginantis atradimas gali atverti kelią naujai medikamentų nuo nutukimo kartai.

Be to, tai gali būti viena iš priežasčių, dėl kurios Viduržemio regiono virtuvė, kurioje apstu alyvuogių aliejuje, riešutuose, sėklose ir avokaduose randamų riebalų, yra naudinga mūsų sveikatai.

Šaltinis | Dietinis gydymas bendrojoje praktikoje | Gydytoja dietologė Jūratė Dobrovolskienė