+3
-1
+2
Šilauogių nauda odai ir apsauga senstant
Motina Gamta yra nuostabi, apdovanoja mus tikrai vertingomis dovanomis. Viena iš tokių yra šilauogės. Tai uogos, turinčios platų mikroelementų asortimentą, kuris ne tik apsaugo organizmą nuo ligų, bet taip pat ir nuo senėjimo. Šilauogės puikiai pasitarnauja tinkamai prižiūrint odą. Šilauogės pasižymi antioksidantinėmis savybėmis, todėl yra gana plačiai vartojamos ne tik maisto gamyboje, net ir produktuose, kurie yra skirti mūsų sveikatai. 
Šilauogių nauda odai. Kadangi, šilauogėse yra antioksidantų, jos puikiai apsaugo odą nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio, taip apsaugant nuo lėtinių ligų, susijusių su senėjimo procesu.  Viename puodelyje šių uogų yra 14 mg vitamino C ir 0,8 mg vitamino E.  Jose taip pat yra antocianinų ir fenolinių junginių, kurie taip pat gali veikti kaip antioksidantai. Dėl šių elementų šilauogės padeda pasiekti geresnę pusiausvyrą ir koordinaciją. 
Šilauogės taip pat gali padėti išvengti ir mirtinų ligų, tokių kaip vėžys. Uogose gausu elementų, kurie slopina vėžio mechanizmus. Šie komponentai apsaugo nuo suirimo, kurį sukelia laisvieji radikalai. Sauja šilauogių aprūpina mūsų organizmą reikiamomis maistinėmis medžiagomis, tokiomis kaip geležis, vitaminas C ir E. Šilauogių uogos taip pat sumažina atminties praradimą, sergant Alzheimerio ir kitomis senėjimo sąlygojamomis ligomis. Jos taip pat gali padėti sumažinti insulto žalą. Taip pat įrodyta, šilauogių nauda padedant išvengti šlapimo takų infekcijos, hipertenzijos ir hipercholesterolemijos. 
Minėti junginiai, esantys šilauogių uogose, sumažina su amžiumi susijusius nuostolius dėl protinių gabumų. Jie prisideda prie geresnės atminties. Tad kodėl gi jau šiandien savo mitybos nepraturtinus šilauogėmis.