+5
-0
+5
5 sveikatos mitai susprogdinti. Sužinokite, kokie.

 

Pusryčiai padeda numesti svorio

Iš tiesų pusryčių valgymas kai kuriems žmonėms padeda numesti svorio, nes atitolina alkio jausmą ir dienos metu padeda išvengti nereikalingo užkandžiavimo. Jei nesate pusryčių mėgėjas, vis tiek galite sulieknėti. Kornelio universiteto atliktas tyrimas parodė, kad žmonės, nevalgantys pusryčių, pietų ir vakarienės metu nepersivalgo ir per dieną suvartoja maždaug 400 kalorijų mažiau. Galima daryti išvadą, kad sveikata nesiskundžiantys žmonės, net ir nevalgydami pusryčių, gali atsikratyti nereikalingų kilogramų.

 

Žalios spalvos gleivės reiškia infekciją

Audinių išskiriamų gleivių stebėjimas negali pakeisti laboratorijose atliekamų tyrimų. Remiantis moksliniais tyrimais, žalios ar geltonos spalvos gleivės yra šiek tiek dažnesnės, kai sergama tam tikromis bakterinėmis infekcijomis. Tačiau jos nėra nenuginčijamas ženklas, kad Jums prasidėjo infekcija ar kad reikia antibiotikų. Sinusų infekciją gali sukelti skaidrios gleivės, o peršalus gleivės tampa žalios.

 

Dėl cukraus vaikai tampa hiperaktyvūs

Vartoti cukrų vaikams nėra sveika, tačiau atliktas tyrimas rodo, kad saldumynai neskatina hiperaktyvumo, neturi neigiamos įtakos mokslo rezultatams ir netrukdo susikaupti. Kadangi dauguma tėvų tiki, kad tokio ryšio vis dėlto esama, jie laukia, kada suvalgę saldžių produktų vaikai pradės blogai elgtis. Taigi jie iš anksto yra pasirengę pastebėti nederamą vaikų elgesį.

 

Nuo unitazo sėdynės galima susirgti

Nesijaudinkite, jei negalite ko nors pasitiesti ant unitazo sėdynės. Paprastai jos yra pakankamai švarios. Kur kas realesnė tikimybė užsikrėsti E. coli bakterijomis, noro virusu (dar kitaip žinomu kaip „pilvo gripas“) ir gripu – liečiant tualeto duris, jo rankeną ar grindis. Prieš suimdami tualeto rankeną, ranką apsivyniokite popieriniu rankšluosčiu. Be to, naudokite dezinfekavimo skystį rankoms ar bent jau nusiplaukite rankas pasinaudoję tualetu.

 

Traškantys sąnariai yra artrito požymis

Sąnarių sukeliamas garsas gali erzinti kitus, tačiau šis traškėjimas nedaro jokios žalos. Galbūt manote, kad kaulai ar sąnariai kliudo vienas kitą ir dėl to atsiranda toks traškesys, tačiau taip nėra. Traškesys atsiranda dėl dujų burbulo, kuris susiformuoja tarp kaulų. Jei Jums patinka traškinti sąnarius, nesustokite. Atlikti tyrimai rodo, kad sąnarių traškinimas nesukelia artrito ir neturi įtakos jo atsiradimui. Tačiau jei jaučiate nedidelį, o gal net aštrų skausmą, kai traškinate sąnarius, apsilankykite pas gydytoją.