Avinas (03.21-04.20)
2011 metais Avinai pajus energijos ir jėgų antplūdį, tačiau vėliau jums teks pakelti papildomus fizinius krūvius. Nuolatinis fizinių jėgų išeikvojimas turės įtakos tam, kad dažnai jausite nuovargį. Žiemos pabaigoje ir pavasario pradžioje galite “pasigauti” virusinę infekciją. Pagelbėti galės tik savalaikė profilaktika, sportas ir visavertė mityba. Pavasarį ir vasaros pradžioje pajusite jėgų trūkumą. Galimos širdies ligos, tačiau tik tiems, kurie turi polinkį jomis sirgti.
Silpnosios vietos – kraujotaka, miego sutrikimai.

Jautis (04.21 -05.20)
Metų pradžioje Jaučiai bus ypač jausmingi. Profesionalūs sportininkai gali pasiekti didelių pergalių. Tačiau galimos traumos. Pavasarį užplūs energija. Nepaisant to, kad Jums atrodys, jog galite kalnus nuversti, save vis dėlto verta patausoti ir nesiimti kelių darbų vienu metu. Vasaros periodas – pats geriausias jūsų sveikatai. Rudenį venkite alinamų darbų, būkite budrūs, nes didėja traumų tikimybė. Žiemą rūpinkitės visaverte mityba.
Gali grėsti ligos: alergija, kosulys, nervų ligos, nuolatinis nuovargio sindromas.

Dvyniai (05.21.- 06.21)
2011-ieji Dvyniams bus pakankamai sėkmingi. Metų pradžioje tinkamas laikas susirūpinti ligų, kurios Jus kamuoja, gydymu ir profilaktiška. Sergantiesiems lėtinėmis ligomis tinkamas metas išbandyti naujus gydymo būdus – yra tikimybė, kad jie bus efektyvūs. Vasara rami. O štai rudenį ir žiemą gali “sustreikuoti” virškinimo traktas ir kepenys. Sveikos gyvensenos pricipai šiais metais turėtų tapti jūsų savastimi.
Labiausiai pažeidžiamos vietos – plaučiai, balso stygos, kepenys ir oda.

Vėžys (06 22- 07.22)
Metų pradžioje Vėžiai jaus jėgų trūkumą. Tačiau šią problemą nebus sunku pašalinti – pakaks tinkamai paskirstyti darbus. Peršalimų ir infekcijų pavyks išvengti. Pavasarį gali kilti virškinimo problemų. Negalavimą įveikti padės visavertė mityba ir sportas. Rudenį reikėtų ypač pasirūpinti sveikata.
Triušio metais Vėžiams vertėtų peržiūrėti savo gyvenimo nuostatas. Neturinčioms vaikų jaunoms moterims šie metai tinkami susilaukti palikuonių.
Probleminės vietos: skrandis, kepenys, šlapimo pūslė, žarnynas.

Liūtas (07.23- 08.23)
2011-ieji – permainų metas Liūtams. Jie turėtų atidžiai stebėti savo sveikatos būklę. Metų pradžioje yra tikimybė, kad recidyvuos senos ligos. Jeigu šiuo laikotarpiu būsite neapdairūs, yra tikimybė pakliūti į ligoninę. O štai pavasarį pasijausite puikiai. Sustiprės imunitetas, jausite fizinių jėgų antplūdį. Vasarą didėja apsinuodijimų galimybė, todėl Liūtams derėtų prisiminti, kad šašlykai ir vynas – gerai, bet tik su saiku. Metų pabaigoje, jei ir sirgsite, sveiksite daug greičiau nei tikėsis aplinkiniai.
Silpnos vietos – stuburas, širdies ir kraujagyslių sistema.

Mergelė (08.24- 09.23)
2011-aisiais Mergelės jausis puikiai. Jokios klimatinės sąlygos neturės įtakos jų sveikatai. Tačiau šio ženklo atstovai neturėtų piktnaudžiauti nesveiku maistu ir alkoholiu. Mat tokiu atveju grėstų virškinimo trakto sutrikimai. Pavasario mėnesiais Mergelės darboholikės rizikuoja pervargti. Todėl šio ženklo atstovams teks iš naujo susidėlioti prioritetus ir galbūt net pagalvoti apie darbo keitimą. Metų pabaigoje Mergelėms bus kiek sunkiau suvaldyti emocijas, jos bus nervingos. Gali pasireikšti įvairios alergijos.
Ypač jautrios vietos – žarnynas, skrandis.

Svarstyklės (09.24 -10.23)
Gimusiems po Svarstyklių ženklu žmonėms Triušio metai suteiks galimybę įveikti užsisenėjusias sveikatos problemas. Pats metas rimtai imtis lėtinių ligų gydymo. Šiaip sveikatos problemos neturėtų labai kamuoti šio ženklo atstovų. Reikėtų tik pasisaugoti traumų. Pavasarį bendras organizmo tonusas sumažės tiems ženklo atstovams, kurie dirbs it juodi jaučiai. Todėl jiems labai bus aktualus visavertis poilsis. Taip pat dar gali kamuoti nugaros skausmai. Vasarą jausitės gerai. Rudenį ir žiemą ir be didelių pastangų išvengsite virusinių ligų.
Silpnos vietos – stuburas, inkstai, nervų sistema.

Skorpionas (10.24-11.22)
Metų pradžioje Skorpionai bus tvirti ir kūnu, ir siela, tačiau sveikatos problemų išvengti vis dėlto nepavyks. Kai kuriuos šio ženklo atstovus kamuos peršalimai, kai kas vis neapskaičiuos alkoholio dozės. Pavasarį gali apie save priminti senos traumos.
Jeigu pavasarį susirgsite gripu, saugokite save ir nesugalvokite ligoti eiti į darbą – komplikacijų tikrai neišvengsite. Nedideli ir greitai praeinantys sveikatos sutrikimai gali užklupti ir rudenį.
Pažeidžiamiausios vietos – nosis, gerklė, širdis, nugara.

Šauliai (11.22 -12.21)
Triušio metais Šauliams bus ryškūs ir įsimintini. Sveikata irgi neturėtų šlubuoti. Galbūt kovą pajusite nuovargį, tačiau jis bus malonus, nes reikalai klostysis gerai. Tiesa, visą pavasarį jausite įtampą, todėl jau dabar vertėtų pasirūpinti tinkama relaksacija, ypač naudinga meditacija. Vasarą gyvenimo tonusas išliks kaip ir pavasarį, tačiau rudenį vertėtų susirūpinti ne tiek fizine, kiek psichine sveikata.
Jautrios vietos – rankos, plaučiai, žarnynas, kepenys.

Ožiaragis (12.22 -01.20)
Metų pradžioje šio ženklo atstovai tikrai neturės kuo skųstis – jų organizmas dirbs kaip laikrodis. Pavasarį per dideli krūviai gali susilpninti imunitetą, o tai turės įtakos peršalimams ir kitoms ligoms. Pats prasčiausias mėnuo sveikatos požiūriu bus birželis. Tačiau visus metus Ožiaragiai bus apsupti artimųjų dėmesio ir meilės, todėl ir sveiks nesunkiai. Šio ženklo atstovams šie metai palankūs turėtų būti visose gyvenimo sferose. Tai pats geriausias metas įgyvendinti seniai brandintas idėjas ir planus.
Silpnosios vietos – keliai, kaulai, raumenys, kraujotaka, skydliaukė.

Vandenis(01.21 -02.20)
Pavojingiausi Vandenių sveikatai mėnesiai kitais metais bus vasaris, kovas ir liepa. Šiais mėnesiais
gali paūmėti lėtinės ligos. Vandeniai – vieni nepaklusniausių pacientų. Jie nepasižymi kantrybė, todėl retai kada baigia gydymą iki galo. Tačiau jei paisysite gydytojų nurodymų, sveikai gyvensite, su ligomis pakovosite tinkamai. Vasarą galite jausti nuovargio ir silpnumo priepuolius. Rudenį ir žiemą susirūpinkite imuniteto stiprinimu.
Jautrios vietos – kraujagyslių sistema, kojos.

Žuvys (02.21 -03.20)
2011-aisiais sveikai gyventi rekomenduojama visiems šio ženklo atstovams. Visiškai maža traumų galimybė. Nepalankiausias metas Žuvims – vasario ir kovo mėnesiai. Jeigu pirmoje metų pusėje norite jaustis gerai, nereikėtų pataikauti kaprizams ir pabandyti atsispirti pagundoms. Nes jei susirgs, Žuvys galės kaltinti tik pačios save. Rudenį šio ženklo atstovai jausis gerai, išvengs sezoninių ligų, tačiau žiemą vieno kito peršalimo ar net gripo vargu ar išvengs.
Silpnosios vietos – venos, kojos, kraujotaka.

Lietuvos sveikata