+1
-0
+1
Trys puikios kalėdinių dovanų idėjos – natūraliai, skaniai ir iš širdies

Šiame greito vartojimo prekių pasaulyje vis labiau pradedame vertinti rankų darbo dovanas. Nustebinkite savo artimuosius, draugus ir kolegas dovanomis, kurias pagaminote patys. Jos tikrai labai natūralios, skanios ir … praktiškos. Pateiksime Jums puikių idėjų – galbūt kaip tik jau ruošiatės šventėms? Žinoma, jos tinkamos bet kokia proga – nesvarbu, ar tai gimtadienis, ar įkurtuvės, ar tiesiog maloni staigmena, kurią galima išsiųsti ir paštu.  

  1. Naminis žemės riešutų sviestas

Žemės riešutų sviestui reikia vieno pagrindinio produkto – žemės riešutų! Geriausia pirkti nelukštentus riešutus, nes jie patikimiausiai išsaugoję savo skonines savybes. Išlaisvinkite juos iš kiautų ir paskrudinkite keletą minučių orkaitėje. Pamėginimui galite paskrudinti kelis šimtus gramų riešutų. Reikės gana galingo smulkintuvo – traiškykite juos tol, kol gausite vientisą masę, kurią papildomai galite pagardinti kokosų sviestu, cinamonu, medumi, Himalajų druska, vanilės ekstraktu, imbieru ir taip toliau (pagal skonį ir norus). Sudėkite produktą į žavius stiklainėlius, perriškite languota juostele ir parašykite mažą laiškelį – sunku įsivaizduoti geresnę dovaną! Ji ypatingai patiks riešutų sviesto ir kitokio supermaisto gerbėjams. Galite pridėti ir žaismingą receptą arba netgi jo įgyvendinimui reikalingus produktus – trapučių ir bananų, iš kurių galima pasigaminti neįtikėtinai skanų užkandį. Tereikia ant kviečių, ryžių ar kukurūzų trapučio užtepti skaniojo riešutų sviesto ir pagardinti bananų riekelėmis. Mmm, apsilaižysite pirštus!

  1. Moliūgų sausainiai

Moliūgai – puiki, spalvinga ir maistinga daržovė, kurią nesunku gauti turguje, prekybos centruose, iš užmiesčio sodybos ar močiutės. Reikės: 600 gramų pilno grūdo miltų, 300 gramų paruošto moliūgo, 200 gramų sviesto, 200 gramų rudojo cukraus, 2 kiaušinių, po du šaukštelius kepimo miltelių, cinamono ir druskos bei šiek tiek vanilės ekstrakto (nebūtinai). Galima pagardinti keliais šaukštais moliūgų ar saulėgrąžų sėklų. Pirmiausiai ištirpinate sviestą ir kruopščiai sumaišote visus ingredientus. Tuomet įtarkuojate moliūgą ir dedate mėgstamas sėklas. Šaukšto pagalba formuojame rutuliukus, kurių plokštumą galite reguliuoti kita šaukšto puse paspausdami rutuliukus. Jei į tešlą  nedėjote moliūgų sėklų, tuomet iš jų ar iš razinų galite suformuoti veidelius – sausainiai bus kur kas „linksmesni“. Kepti reikia apie 20 minučių, iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje. Sudėkite sausainius į gražias skardines dėžutes ir papuoškite eglės šakele bei raudona juostele.

  1. Aliejus su džiovintomis vaistažolėmis

Neišmeskite skaidrių buteliukų su kamšteliais – tai gali būti puiki dovanos pakuotė. Aliejams tinkamų stiklinių buteliukų su užspaudžiamais ir sandarumą apsaugančiais kamšteliais galite rasti ir namų apyvokos prekių parduotuvėse. Į buteliuką įdėkite džiovintų ar šviežių prieskoninių ar vaistinių žolelių šakelių arba pasluoksniuokite keletą smulkintų augalų sluoksnių. Pavyzdžiui, puikiai tiks čiobrelių šakelės, smulkintas mairūnas, pipirmėtės šakelės, smulkinti ar nesmulkinti šalavijo lapai, krapo šakelės, petražolės, levandų šakelės ar smulkinti žiedai, rozmarinas ir taip toliau. Nepamirškite, kad tokius aliejus galite papildomai pagardinti pipirų žirneliais, kmynais, česnakų ir citrinų skiltelėmis, laurų lapais, džiovintomis paprikomis ir tuo, kuo tik sugalvojate. Vienam litrui aliejaus reikėtų maždaug saujos prieskonių ar vaistinių žolelių. Rinkitės kokybišką alyvuogių ar kitokios rūšies, pavyzdžiui, rapsų, saulėgrąžų aliejų, kurie būtų pakankamai skaidrūs ir neutralaus skonio. Aliejumi užpiltas žoleles reikėtų apie 2-3 savaites palaikyti vėsioje ir tamsioje vietoje, kad jie įgautų norimų skoninių savybių. Pridėkite atviruką su mielu palinkėjimu ir, užtikriname, gavėjas bus labai nustebintas! Aliejai puikiai tiks salotoms ir bus nuostabi bei unikali interjero detalė.

Šaltinis |Pasveik.lt