Valomoji prancūzų dietologų dieta

Prancūzų dietologai siūlo naują valomąją dietą, kuri leis truputį sulieknėti ir normalizuoti kūno svorį. Ją drąsiai galima vadinti sveikatingumo dieta, nes organizmas gaus vitaminus, mineralus ir biologiškai aktyvias medžiagas, kurie sustiprins imuninę sistemą. Dietos trukmė - ne mažiau 2 dienų. Maksimalios ribos nėra.

Palengvintas valgiaraštis normalizuoja virškinimo organų darbą, kas ir sąlygoja svorio netekimą. Po siūlomo maitinimo režimo reikia pakentėti dar keletą dienų, prieš grįžtant prie įprasto maisto raciono. Miltinių ir riebalinių produktų kiekį reikia didinti palaipsniui.

Taigi 2 dienas maitinkitės taip:

Iki pusryčių – vandens stiklinė, šaukštelis žiedadulkių.

Pusryčiai. Stilinė švelnios arbatos arba žolelių nuoviras, 2 riekelės duonos arba 3 džiūvėsėliai, sviestas (graikinio riešuto dydžio porcija), 2 arbatiniai šaukšteliai medaus, jogurtas arba stiklinė lieso pieno, pusė greipfruto arba apelsinas, arba 2 mandarinai.

Iki pietų – šaltas vanduo be apribojimų.

Pietūs. 120 g liesos jautienos, veršienos, avienos arba vištienos be odos. Virtos daržovės – pagal pageidavimą. 40 g lieso sūrio ir gabalėlis duonos. Šviežias, vitaminais turtingas, vaisius (kivi, apelsinas, mango).

Popiečiai - šaltas vanduo, švelni arbata arba žolelių nuoviras.

Vakarienė. Šviežių daržovių ir vaisių salotos, užpilti citrinų sultimis ir augaliniu aliejumi, geriausia alyvuogių. 100 g virtos žuvies arba 60 g lieso kumpio arba labai šviežias minkštai virtas kiaušinis, 5 arbatiniai šaukšteliai virtų ryžių arba 2 nedidelės virtos bulvės. Jogurtas arba 150 g liesos varškės, arbatinis šaukštelis medaus ir 2 arbatiniai šaukšteliai daigintų kviečių. Šviežių vaisių (obuolių, kriaušių arba ananasų) kompotas.

Po dietos pastoviai vartokite biologiškai aktyvius papildus – žiedadulkes, daigintus kviečius ir medų. Šviežias daržoves ir vaisius galima valgyti be apribojimų, be to, reiktų pasirinkti juos pagal C vitamino ir provitamino A kiekį, nes šie stiprina imuninę sistemą. Iš daržovių – lapinės salotos, kopūstas ir morka, iš vaisių – citrusiniai, kivi, mango.

Be to, dietologai rekomenduoja valgyti tuos vaisius, kuriuos Jūs dažniausiai vartojate ir mėgstate. Vietoje prieskonių geriausia naudoti alyvuogių arba saulėgrąžų aliejų su citrinų sultimis. Naudinga vartoti želės pavidalo produktus, tokius kaip užpilus arba vaisių želė.

Šaltinis | Dietinis gydymas bendrojoje praktikoje | Gydytoja dietologė Jūratė Dobrovolskienė