Vištienos salotos su ryžiais ir kariu

Sočios ir gardžios salotos su vištiena, kurioms egzotiško atspalvio suteikia karis.

Salotoms reikės:

100 g laukinių ir baltųjų ryžių mišinio,
400 g vištienos krūtinėlės,
500 ml vištienos sultinio,
200 g žaliųjų ankštinių pupelių,
1 pundelio svogūnų laiškų,
1 raudonosios saldžiosios paprikos,
50 g razinų be kauliukų,
1 arb. šaukštelio kario miltelių.

Užpilui:

5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
3 valg. šaukštų baltojo vyno acto,
1 valg. šaukšto apelsinų sulčių,
druskos pagal skonį.

Užvirinkite vištienos sultinį, sudėkite vištienos krūtinėles, sumažinkite ugnį ir virkite 15 minučių. Išvirusią vištieną padėkite ant lėkštės, kad atvėstų. Į sultinį suberkite ryžius, užvirinkite, uždenkite dangčiu ir virkite maždaug 25 minutes. Kai ryžiai išvirs, nukelkite puodą nuo ugnies ir atvėsinkite.

Atvėsusias krūtinėles supjaustykite smulkiais gabalėliais.

Išvirtas atvėsusias pupeles sumaišykite su ryžiais. Suberkite vištienos gabaliukus.

Raudonąją papriką nuplaukite, supjaustykite mažais kubeliais. Kartu su razinomis suberkite į salotas, apibarstykite kario milteliais. Indą su salotomis pakratykite, kad kario milteliai pasiskirstytų tolygiai.

Užpilui sumaišykite augalinį aliejų, baltojo vyno actą ir apelsinų sultis. Šiuo užpilu apliekite salotas, pagardinkite druska, išmaišykite. Padėkite salotas 2-3 valandoms į šaldytuvą.

Į lėkštes padėkite po žaliųjų salotų lapą, ant viršaus uždėkite vištienos salotų.

Skanaus!