Viena didžiausių Europos vaistų ir vaistinių medžiagų didmeninės prekybos bendrovė "Andreae-Noris Zahn AG (ANZAG) įsigijo 92 proc. Lietuvos vaistų didmeninės prekybos bendrovės "Armila" akcijų. Šis ANZAG pirkinys yra viena didžiausių Vokietijos kapitalo tiesioginių investicijų Lietuvoje. Sandorio metu "Armilos" akcininkams patarė AB DnB NORD banko investicinės bankininkystės specialistai.

ANZAG valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Thomas Trumper sakė, kad ši investicija atspindi nuoseklią ir kryptingą ANZAG plėtros strategiją – įsitvirtinti sparčiai augančiose vaistų ir vaistinių medžiagų rinkose, duodančiose geriausius įmanomus rezultatus. Prieš įsigydama "Armilą" ANZAG bendrovė, kurios akcijomis prekiaujama Frankfurto vertybinių popierių biržoje, įžengė į Kroatijos ir Rumunijos rinkas.

"Mums šis sandoris yra svarbus strateginis žingsnis. Pirkdami 92 proc. "Armilos" akcijų, mes įgijome vieną kompetentingiausių ir geriausių partnerių Lietuvos didmeninėje farmacijos rinkoje. Mūsų pasirinkimą lėmė ne tik įspūdingi įmonės pasiekimai versle per keletą pastarųjų metų, bet ir profesionali bei kvalifikuota darbuotojų ir vadovų komanda",- sakė T.Trumper.

Jis pažymėjo, kad po sandorio bendrovė ir toliau dirbs "Armilos" vardu, o jos struktūra bei vadovų komanda nesikeis.

Pasak "Armilos" generalinio direktoriaus Remigijaus Mielinio, Lietuvos farmacijos rinkai, kuri 2007 metais siekė 1,5 mlrd. litų, šis sandoris reiškia naują postūmį ir galimybes.

Lietuvos sveikata