+6
-1
+5
Vyrų šlapinimosi sutrikimai: kada verta rimtai sunerimti?

Šlapimo sutrikimai stipriosios lyties atstovams neatrodo labai jau rimta sveikatos problema. Greičiau jau gėdinga, dėl šios priežasties apie tai kalbėti yra vengiama. O visai be reikalo, nes vengiant šio sveikatos sutrikimo jis niekur nedings, o priešingai, – gali pradėti dar labiau progresuoti…

Dėl ko atsiranda šlapimo nelaikymas?

Jei šlapimo nelaikymas atsirado vyresniame amžiuje, gali būti, jog tai – gerybinio prostatos išvešėjimo ar net prostatos vėžio simptomas. Priežastis šlapimo nelaikymo gali būti senatvėje atsiradusi Alzhaimerio liga. Jei šlapimo nelaikymas vargina jaunus vyrus, to priežastis gali būti prostatos uždegimas, dar kitaip vadinamas prostatitas, gali būti šlapimo pūslės uždegimas, šlapimo takų infekcija ar lytiškai plintančios ligos. Šlapimas gali varginti dar ir dėl to, jog vyras serga išsėtine skleroze, Parkinsono liga, cukriniu diabetu…Jei vyras rūko, yra nutukęs, naudoja kai kuriuos vaistus, alkoholį – visa tai taip pat gali būti šlapimo nelaikymo priežastis.

Maudynės žiemą po pirties – ne visada sveika

Yra žinoma, kad prostatitu vyrai dažnai suserga atostogų metu: kuomet maudosi šaltoje jūroje ar žiemą po pirtelės drąsiai neria į šalimais esantį ežerėlį. Po tokių maudynių nepersirengus galima „pasigauti“ prostatos uždegimą, kuris dažnai būtent ir pasireiškia šlapimo nelaikymu. Jei vyras staiga, nenumaldomai nori šlapintis ir negali sulaikyti to šlapimo – tai jau gali būti vienas iš prostatito simptomų.

Problemas reikia ne slėpti, bet spręsti

Šlapimo nelaikymas daugumai vyrų atrodo gan gėdinga sveikatos problema, tačiau natūralu, kad negydoma ji niekur nedingsta, o nuslėpti ją labai sunku. Vyrai, kurie skundžiasi šlapimo nelaikymu, stengiasi dėvėti tamsias kelnes, gali vengti viešų susibūrimų, bendravimo – ir visa tai yra dėl to, jog vyrai gėdijasi, jog aplinkiniai pamatys šią jų sveikatos problemą. O gėdytis tikrai nereikia, problemas ir sveikatos sutrikimus reikia spręsti. Viena iš išeičių – sabalpalmių vaisių ekstrakto medikamentinė priemonė, kuri gali padėti vyrams kenčiantiems prostatos sutrikimus. Sabalpalmių vaisių ekstrakto medikamentinė priemonė pasižymi antiandrogeniniu poveikiu, turi priešuždegiminių ir priešedeminių savybių, be to geba atpalaiduoti raumenis, pasižymi proliferaciją slopinančiomis savybėmis. Tai pagrindinės priežastys, dėl ko dauguma gydytojų – urologų vyrams, kurie kenčia nuo prostatos sutrikimų, išrašo būtent sabalpalmių vaisių ekstraktą Prostamol Uno. Kai kuriems vyrams pagerinti prostatą padeda Kėgelio pratimai. Jei nei jie, nei medikamentinės priemonės prostatos gydyme nepadeda, vyrui gali būti pasiūloma operacinis gydymas.

Kėgelio pratimai – natūrali priemonė vyriškai sveikatai stiprinti

Apie Kėgelio pratimus vyrai dažniausiai sužino tik gydytojo – urologo kabinete. Būtent urologas dažnai vyrams šalia medikamentinių priemonių prostatos gydymo procese rekomenduoja atlikti ir Kėgelio pratimus. Kėgelio pratimai yra skirti stiprinti PC raumenims, kurie prilaiko vyrų šlapimo pūslę, šlapę, varpą ir tiesiąją žarną. Jie labai svarbūs dar ir todėl, kad dalyvauja orgazmo bei ejakuliacijos metu. Reguliariai atliekant šiuos pratimus galima gydytis ne tik nuo šlapimo sutrikimų, nelaikymo, bet ir nuo impotencijos, tačiau verta atsiminti, kad šie pratimai bus efektyvūs tik tuo atveju, jei juos darysite reguliariai, tuo pačiu metu.

Jei nesate tikri

Kiekviena moteris, kuri mato ar įtaria, jog jos vyras kenčia šlapimo nelaikymą, jam sutrikęs šlapimas, turėtų duoti vyrui atlikti tarptautinę prostatos simptomų skalę, kuri parodys, kokio lygio yra prostatos sutrikimai. Vyrui teliks tik atsakyti į keletą klausimų, o moteriai, esant reikalui, nukreipti vyrą pas gydytoją – urologą. Paprasta, tiesa?

L.Rimgailė