Kaip išsirinkti dantų protezus Kaune?

Dantų protezai dažnai siejami su vyresnio amžiaus žmonėms, kuriems jau iškritę dantys arba jie yra ištraukti. Specialistų teigimu, dantų netekimas – ne tik vyresnio amžiaus žmonių problema. Jaunuoliai, netekę dantų dėl nelaimingo atsitikimo ar ligos, dažnai susiduria su dantų protezais ar dantų implantais. Dantų protezavimas – tai suskilinėjusių ar kitaip pažeistų dantų taisymo procesas. Galima pakeisti vieną, kelias ar ištisas dantų eiles, o atkūrimo proceso metu dantys pakeičiami dirbtiniais pakaitalais. Dantys gali būti iš dalies arba visiškai atstatyti. Po procedūros šypsena atrodo gražesnė, o kramtymo funkcija tampa tokia, kokia buvo prieš turint visus dantis. Dantų protezavimo galimybės šiandien išties plačios, todėl yra galimybė pasirinkti tinkamiausią sprendimą kiekvienai situacijai.

Protezai padeda mėgautis mylimiausiu maistu

Kiekvienas žmogus turi teisę mėgautis savo mėgstamu maistu, tačiau to padaryti neišeis, jei žmogus neturės dantų ar keleto jų, kadangi bus sunku kramtyti. Netgi pažeistas ar trūkstamas dantis dažnai sukelia rūpesčių, o  pacientas turi atsisakyti tam tikrų maisto produktų. Sutrikus kramtymo funkcijai, pacientas turi atsisakyti kietesnio ar ilgiau kramtomo maisto. Kai kuriais atvejais vieno ar kelių dantų netekimas gali būti priežastis, dėl kurios žmogus užsidaro ir laikosi atstumo. Žmonės vengia šypsotis, o laikui bėgant gali kilti psichologinių problemų. Dantų protezai ir modernios technologijos leidžia atstatyti prarastus ar pažeistus dantis bei atkurti pilną kramtymo funkciją. Kokie yra dantų protezavimo būdai ir kaip išsirinkti tinkamiausią? Išsirinkti tinkamiausią dantų protezavimo būdą nėra lengva, todėl rekomenduojama pirmiausia kreiptis į specialistą, jei domina, žinokite, jog kokybiškai atliekama dantų protezavimo procedūra Kaune – „Šypsenos magijos“ kabinete. Po išsamios apžiūros, konsultacijos ir būtinų diagnostinių tyrimų jis patars tinkamiausią dantų protezavimo būdą bei aptars dantų protezavimo eigą ir trukmę, tačiau prieš eidami pas odontologą turite žinoti protezų rūšis.

Kuo išimami protezai skiriasi nuo kitų? Ar jie geras pasirinkimas?

Išimami protezai – tai dirbtinės dantų plokštelės arba lankai, kuriuos reikia išimti naktį. Svarbu išimamus protezus mirkyti specialioje medžiagoje, kuri padeda išvengti dantų pažeidimų. Išimami protezai dažnai naudojami, kai trūksta kelių dantų. Netekus tik vieno danties, išimamus protezus galima naudoti tik laikinai, kol išimamas protezas bus pakeistas nuolatiniu. Daugeliu atvejų išimami protezai pasirenkami dėl mažesnės jų kainos, tačiau šis sprendimas gali būti naudojamas ir tada, kai dėl kokių nors priežasčių negalima naudoti nuolatinių dantų protezų. Tačiau išimami protezai negarantuoja pilnos kramtymo funkcijos, nes nėra visiškai stabilūs. Jei išimami protezai nėra tinkamai prižiūrimi, kyla pavojus sunaikinti natūralią burnos florą ir padidinti įvairių infekcijų tikimybę.

Kuo fiksuoti protezai skiriasi nuo išimamų?

Fiksuoti dantų protezai – tai vainikėliai, dar žinomi kaip tiltai arba prie implantų tvirtinami protezai. Karūnėlės gali būti tvirtinamos prie iš dalies pažeistų dantų, pavyzdžiui, trūkstamų dantų. Dantų tiltas – tai specialus dantų lankas su dirbtiniais dantimis, dedamas ant gretimų poliruotų dantų. Iškritus dantims galima naudoti tiltelius. Protezą galima pritvirtinti ir prie implanto (įsukti). Fiksuoti protezai yra geresni nei išimami protezai, nes jiems reikia tokios pat priežiūros kaip ir natūraliems dantims. Fiksuotos restauracijos garantuoja pilną dantų funkcionalumą ir apsaugo žandikaulį nuo ėduonies. Fiksuoti protezai atrodo geriau nei išimami protezai, be to, jie nesukelia diskomforto ir nepažeidžia natūralios burnos mikrofloros. Tačiau fiksuoti protezai kainuoja daugiau nei išimami, todėl tokie protezai gali tikti ne visiems pacientams.

Pasirinkite labiausiai jums tinkamą pasirinkimą ir džiaukitės gražia šypsena, kuri leis jums vėl mėgautis gyvenimu.