Kiaušiniai duonoje

Tai prancūziškas ir ypač Paryžiuje mėgstamas valgis. Šis patiekalas valgomas
ir šaltas, ir karštas, o įdarui tinka keptos daržovės, mėsa, žuvis arba sūris.

4 porcijoms reikės:

4 kiaušinių,
8 riekelių baltos duonos,
80 g veršienos,
1 svogūno,
100 ml aliejaus,
1 arbatinio šaukštelio garstyčių,
kelių šakelių petražolių papuošimui,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Mėsą supjaustykite mažais kubeliais. Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir smulkiai
supjaustykite.

Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir apkepinkite svogūną su veršiena.
Įdėkite garstyčias ir troškinkite 2-3 min. neuždengtoje keptuvėje.

Nuo kiekvieno gabalėlio duonos nupjaukite plutelę. Sudėkite po dvi riekeles
vieną ant kitos ir įpjaukite viduryje gabalėlio kryžmai taip, kad nuo krašto
liktų apie 1 cm. Aštriu peiliu išimkite duonos minkštimą, kad gautųsi duonos
„puodelis“.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir
apkepinkite duoną iš visų pusių, kol pasidarys traški kieta plutelė.

Duoninius ,,puodelius“ padėkite ant kepimo skardos. Į kiekvieną įdėkite truputį
svogūno ir veršienos, įleiskite po 1 kiaušinį, įberkite pipirų pagal skonį.
Kepkite orkaitėje 10 min.

Nuplaukite petražolių šakeles, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite, palikdami
keletą lapelių papuošimui.

Duonos „puodelius“ pabarstykite likusiais svogūnais, jautiena ir žalumynais.

Skanaus!