Kas yra mobilus oro kondicionierius ir kodėl tai yra geriausias pasirinkimas?

Renkantis oro kondicionierius namuose – geriausia netaupyti. Juk tai yra įranga, kuri perkama daugeliui metų. Kadangi auga poreikis karštomis vasaros dienomis namuose jaustis maloniai, natūralu, kad auga ir pasiūla, kuri patenkins net ir norinčių daugiau išmanumo poreikius, tačiau ir tų, kurie taupo.

Optimalus sprendimas ieškantiems kokybės už prieinamą kainą yra mobilus kondicionierius. Kitų tipų diapazone labai vertinamas dėl laisvumo ir galimybės jį pritaikyti praktiškai bet kur.

Apie mobilių oro kondicionierių galimybes ir parametrus pasakoja jais prekiaujantis Tomas.

Nuomojame būste – tobulas sprendimas

Mobilus oro kondicionierius yra tobulas sprendimas tuomet, kai norisi vėsos kartomis dienomis, tačiau nėra galimybės montuoti sieninės kondicionavimo sistemos.

„Mūsų klientai tokias įrangas dažniausiai renkasi tuomet, kai nuomoja būstą. Ne visada turi galimybę gręžti sienų. Neleidžia šeimininkai. Tačiau kai nuoma ilgalaikė – norisi sprendimo, kuris leistų gyventi patogiai visus metus. Kai įranga nereikalinga, ateina vėsusis metų laikas – ji nešama į sandėliuką ir laukia vasaros vėl. O svarbiausia, kad baigus nuomotis – mobilius kondicionierius galite pasiimti su savimi“- patirtimi dalijasi Tomas.

Belieka tik rinktis tokį oro kondicionierių, kuris geriausiai atitinka tam tikros patalpos poreikius. Nuo matmenų iki galingumo bei kitų parametrų.

Kai norisi laikinos vėsinimo galimybės

Tomas teigia, kad mobilūs oro kondicionieriai taip pat labai dažnai yra pasirenkami tuomet, kai reikia tik laikinos įrangos, kuri gali padėti kur kas paprasčiau išgyventi vasaros kaitras. „Yra labai daug skirtingų situacijų, kai reikalingi oro kondicionieriai bus naudojami tik ribotą laiko tarpą. Nuoma tikrai nėra vienintelė situacija. O geriausia, kad tokios įrangos poreikius yra gana didelis, tad dėvėtą parduoti irgi nebus sunku. Juos mielai perka“,- patirtimi dalijasi specialistas.

Kadangi tokios įrangos kaina yra gana maža – galimybė įsigyti tik kaip laikiną pagalba – tampa prieinama kiekvienam.

Ar kaitra – labai blogai?

Dėl oro kondicionieriaus būtinybės namuose neturėtų kilti klausimas. Tai yra įranga, kuri gali labai ženkliai pagerinti žmonių gyvenimo kokybę. Medikai teigia, kad kaitra kelia tiek daug problemų kaip ir per didelis šaltis, tad kovoti su ja tam tikromis, jums labiausiai priimtinomis priemonėmis, yra būtina.

Dažniausiai dėl didelės kaitros labiausiai kenčia senyvo amžiaus asmenys bei vaikai. Taip pat žmonės, kurie turi problemų su širdimi. Kaitra gali pabloginti miego kokybę, taip pat ir sukelti lėtinius galvos skausmus, kitas problemas. Svarbiausia yra imtis kuo greitesnių oro vėsinimo ir tuo pačiu drėkinimo priemonių. Tai leis išvengti kaitros, kai ji dar nėra arėjusi.

Kondicionieriaus laikymo vieta

Jeigu norite, kad oro kondicionieriai turėtų tik naudą ir jokios žalos, svarbu, kad būtų rasta jiems labiausiai tinkama laikymo vieta. „Esminė sąlyga yra nelaikyti, nestatyti oro kondicionieriaus greta žmonių susibūrimo vietos, reikia, kad vėsus oro srautas nepūstų tiesiai į žmogų. Tuomet bus gaunama maksimali įrangos nauda ir jokių minusų“,- priduria specialistas.

Kaip išsirinkti tinkamą mobilų kondicionierių?

Pastatomas kondicionierius taip pat gali būti labai įvairus. Dėl to renkantis siūlome tartis su specialistais, kurie gali padėti įvertinti techninius parametrus ir rasti tai, kas geriausiai tinka konkrečiam žmogui ir tuo pačiu tam tikram būstui.

Kaina

Renkantis bet kokią įrangą verta analizuoti kainas. Pamatysite, kad yra tam tikri rinkos įkainiai, kurie apima konkretaus modelio parametrus. Visada bus tokių modelių, kurie kainuoja labai pigiai, kur kas mažiau nei yra rinkos kainos. Tai yra pavojaus signalas. Gali būti, kad sistemos parduodamos nelegaliai arba tai yra originalių kondicionierių padirbiniai. Nesirinkite jų. Tai yra netinkamas taupymo būdas.

Gamintojas

Kitas svarbus aspektas yra gamintojas. Būtinai rinkitės tuos, kurie jau ne vienerius metus yra atpažįstami rinkoje. Tai bus tarsi kokybės garantija. Kadangi šiuo metu daugelis gamintojų akcentuoja savo gaminių kokybę, gali kilti klausimas, kurie yra geriausi. Patogu rinktis yra skaitant kitų žmonių patirtis. Tai turėtų padėti kiek susiaurinti paieškas ir rasti geriausius.

Našumas

Kuo didesnes patalpas reikia vėsinti, žinoma, kad tuo galingesnio įrenginio reikia. Kai kurie renkasi ne pačius galingiausius, kadangi atrodo, kad tuomet metu užteks ir mažiau našaus. Tačiau kur kas geriau rinktis įrangą, kuri būtų gebi aptarnauti gana dideles patalpas ir pagal poreikius nustatyti mažesnį darbingumo lygį, eko. Tokiu atveju ir kondicionierius veiks pigiai, ir tuo pačiu, jeigu prireiks, kitoje patalpoje jis irgi galės dirbti efektyviai.

Matmenys

Susipažinkite ir su matmenimis, kurie gali lemti pasirinkimą. Jeigu tiksliai žinote, kurioje namų vietoje oro kondicionierius bus laikomas – iškart reikia ieškoti ir konkretaus dydžio. Nuo mažesnio iki didesnio – kiekvienas ras tinkamą opciją. Tiesiog šiuo metu pasiūla rinkoje yra labai plati, o ieškoti internetu filtrų pagalba labai paprasta.

Tinkamumas patalpoms

Vieni oro kondicionieriai tinka vieno dydžio patalpoms, kiti – kitokios. Dažniausiai prie konkretaus modelio yra nurodyta  iki kokio ploto patalpoms jis geriausiai tinka vėsinti. Taigi, rinkitės pagal šį parametrą ir galėsite būti tikras, kad įranga veiks ekologiniu režimu, tačiau labai puikiai atvėsint patalpas.

Energinė klasė

Labai svarbus kriterijus renkantis bet kokią įrangą, kuri veikia elektros pagalba, yra jos energinė klasė. Šiuo metu jau gana sunkiai rasite oro kondicionierius, kurie yra žemesnės nei A+ klasės. Nebent labai senus modelius, kurie jau dažniausiai perkami dėvėti. Tačiau išlaikymo kaštai dažniausiai gana dideli, tad neverta taupyti perkant jau kitų naudotis įrenginius.

Akustika

Būtinai rinkitės ir pagal akustinius aspektus. Nors naujos kartos oro kondicionieriai veikia labai tyliai, tačiau bet kuriuo atveju daugiau dėmesio skirti darbiniam režimui verta.

Inovatyvumas

Galiausiai, susipažinkite su inovatyvumu, kuris yra siūlomas rinkoje. Tai įrangos funkcijos, kurios padės įvairius vėsinimo aspektus ir galimybes padaryti kur kas pažangesnes.

Gyvenantys Lietuvoje turėtų pasirūpinti ne tik įrangomis, kurios šildo, tačiau ir tomis, kurios vėsina. Tai yra geros gyvenimo kokybės ženklas. Tik tokiu atveju asmuo sukurs patalpose sąlygas, kurios geriausiai tinka jo organizmui visus metus. Galimybės tikrai plačios. Belieka jomis pasinaudoti.

Sukurti norimą mikroklimatą namuose šiuo metu yra gana paprasta. Svarbiausia – domėtis inovacijomis, kurios padeda gyventi ne tik patogiai, tačiau ir sveikiau, dažnai – tvariai. Džiugu, kad vis daugiau žmonių suvokia, kad oro kondicionieriai yra tokie pat būtini kaip ir būsto šildymo sistema. Geras, organizmo poreikius patenkinantis mikroklimatas – tai gyvenimo kokybės ženklas.