Trys puikios kalėdinių dovanų idėjos – natūraliai, skaniai ir iš širdies
Šiame greito vartojimo prekių pasaulyje vis labiau pradedame vertinti rankų darbo dovanas. Nustebinkite savo artimuosius, draugus ir kolegas dovanomis, kurias pagaminote patys. Jos tikrai labai natūralios, skanios ir ... praktiškos. Pateiksime Jums puikių idėjų – galbūt kaip tik jau ruošiatės šventėms? Žinoma, jos tinkamos bet kokia proga – nesvarbu, ar tai gimtadienis, ar įkurtuvės, ar tiesiog maloni staigmena, kurią galima išsiųsti ir paštu.
PlačiauRiaugėjimas - ne bėda .Yra "easy" sprendimas !
Pilvo pūtimas – tai sveikatos sutrikimas, galintis prasidėti dar ankstyvoje kūdikystėje ir lydėti žmogų visą jo gyvenimą. Nemalonus pilvo veržimas, pilnumo jausmas, pilvo apimties padidėjimas dėl susikaupusių dujų, raugėjimas ir nevalingas dujų pasišalinimas yra pagrindiniai meteorizmo simptomai. Kokios tos keturios labai svarbios meteorizmo priežastys? Kaip sau padėti pasijusti lengviau?
PlačiauViskas, ko nežinojote (arba pamiršote) apie avokadą
Avokadai pastaruoju metu „ant bangos“, dedame juos visur: į salotas, kokteilius, tepame ant duonos ar net gaminame su jais ledus ar pyragus. Bet ar žinote, kas gi tas avokadas – daržovė ar vaisius? Ar iš tiesų verta į pirkinių krepšelį įsimesti avokadą, ar visa jo nauda – tik mitas?
Plačiau„Ai, nevalgysiu“: kas nutinka, kai valgome per mažai?
Ar kada nors esate pagavę save galvojant: „o kada aš paskutinįkart valgiau“? O gal kada nepusryčiavote, nes, tiesiog, pramiegojote ir laiko nebeliko? Linksite, kad tikrai taip? Na, kartais visi mes nepapusryčiaujame ar nepapietaujame – toks gyvenimas. Vis dėlto, specialistų nuomone, turėtume stengtis valgyti reguliariai. Esama ir kitos nuomonės, esą, protarpinis badavimas itin naudingas sveikatai ir padeda numesti svorio, tačiau moksliškai dar neįrodyta, jog protarpiškai badaudami išties gauname daugiau naudos, nei žalos.
PlačiauKaip rūpintis savo sveikata nesilaikant dietų?
Kai kurie žmonės dietų niekada nesilaiko, nes dietos dažnai suteikia tik trumpalaikį rezultatą. O kaip gi galime rūpintis savo sveikata, BET nesilaikyti dietų?
Plačiau5 paprasti patarimai, kaip savo mityboje sumažinti cukraus kiekį
Būtų keista, jei bent kuris nors žmogus nežinotų, kad cukrus, kitaip sacharozė, kenkia sveikatai. Ypatingai žalingas yra cukraus perteklius. Didelis sacharozės kiekis į organizmą gali patekti kartu su maistu, kuriame gausu pridėtinio cukraus. Reikėtų žinoti, kad kai kurie maisto produktai savo sudėtyje turi labai daug cukraus, apie kurį kartais net nenutuokiama. Tokie produktai paprastai yra itin kaloringi ir savo sudėtyje praktiškai neturi organizmui naudingų maistinių medžiagų.
PlačiauMaistas, kuris sukelia rūgštingumą skrandyje
Dauguma iš mūsų bent kartą gyvenime yra susidūrę su tokiais nemaloniais simptomais, kaip skausmas už krūtinkaulio arba po duobute, graužimas bei deginimas skrandžio stemplės srityje. Suvalgome citrusinių vaisių ar riebios, keptos mėsos ir, atrodo, visa tai pasireiškia. Tad, ką daryti tuomet, kai vargina skrandžio rūgštingumas? Ar vengdami tam tikrų maisto produktų mes išties galime sau padėti?
Plačiau10 (ne) sveikų maisto produktų, kurių reikėtų nepadauginti
Sveikos mitybos piramidėje puikuojasi ne tik daržovės, vaisiai ir grūdai, bet ir pieno produktai, grybai, liesa mėsa, žuvis...Visus šiuos produktus mes be jokios sąžinės graužaties drąsiai valgome net nesusimąstydami, jog šie, sveiki produktai, jų padauginus, gali sukelti nemalonias sveikatos problemas. 1.Špinatai. Yra sakoma,...
PlačiauKaip atsikratyti persivalgymo visiems laikams?
Kaip elgiatės susinervinę? Griebiate cigaretę, kruopščiai plėšote popieriaus skiauteles, ant piršto galo sukate plaukų sruogą, glamžote švarko skverną, griaužiate nagus? O gal lekiate tuštinti šaldytuvą? Ar pastebėjote, kad kenksmingi įpročiai kritinėse situacijose tampa įtampos nuleidimo žaibolaidžiais, o besaikis...
PlačiauPopuliariausios pasaulyje mitybos strategijos
Mityba – svarbiausių sveikatos veiksnių dalis. Netinkama mityba, fizinis pasyvumas, tabako vartojimas yra tarp dažniausių priešlaikinės mirties ir lėtinių ligų atsiradimo priežasčių, teigia Pasaulinės Sveikatos Organizacijos (PSO) specialistai. Amerikos Vėžio Tyrimų Instituto ir Pasaulio Vėžio Tyrimų Fondo duomenys rodo, kad 40 proc. žmonių, susirgę onkologinėmis ligomis galėjo šios ligos išvengti, jei būtų sveikai maitinęsi, sportavę ir neturėję antsvorio.
PlačiauTOP 4 pusryčių receptai, su kuriais gausite reikalingiausių vitaminų visus metus
Nuo pusryčių priklauso mūsų savijauta visą likusią dieną, todėl svarbu, kad jie būtų sotūs, maistingi ir suteiktų pakankamai energijos. Vitaminų gausūs pusryčių receptai kartais tampa iššūkiu, nes įprasta manyti, kad sveika mityba - neįveikiamas uždavinys. Daugelis žmonių dėl laiko stokos dažnai praleidžia pusryčius...
PlačiauKaip apgauti savo organizmą, bet ne save?
Nemaža dalis moterų laikosi įvairių dietų, tačiau ne visuomet jų būna paprasta laikytis. Štai neplanuotas vakarėlis su draugais, artėjančios šventės ir vaišių stalai, kurie nukrauti įvairiausiomis gėrybėmis. Tuomet belieka tik pasakyti „viso gero mano dieta“, metas pradėti „sukčiavimo dienas“ (angl. cheat days), kuomet galime bandyti apgauti savo organizmą, bet ne save.
PlačiauKaip išvengti šventinio persivalgymo?
Šeimyninės šventės, širdingi pasisėdėjimai prie stalo, linksmas klegesys, nuo valgių ir gėrimų lūžtantys stalai- tai kiekvienam smagūs ir džiaugsmingi išgyvenimai. Tačiau ar tai tikrai smagus laikas jūsų virškinimo sistemai? Juk persivalgymas ir netinkamas maisto derinimas - neatskiriama švenčių dalis. Prasidėję negalavimai, tokie kaip skrandžio ir pilvo skausmai, sunkumo, spaudimo ir pilnumo jausmai, pilvo pūtimas ir gurgimas, pykinimas, atsirūgimas ar net vėmimas, vidurių užkietėjimas ar viduriavimas kaipmat užgožia malonių akimirkų prisiminimus.
PlačiauKeturi paprasti būdai, kurie padės suvalgyti mažiau
Rašytojas Henris Deividas Toro yra sakęs: „Ėdrūnai - tai žmonės lervos stadijoje; ir tokioje būklėje yra ištisos tautos, tautos, neturinčios fantazijos ir vaizduotės, ir jas išduoda jų stori pilvai.“ Šiai minčiai būtų galima iš dalies pritarti: kiekviename iš mūsų kartais prabunda tas ėdrūnas, kuris nepaliaujamai siekia vieno ir dar vieno papildomo kąsnio, tos papildomos ir nuodėmingos kalorijos. Galbūt todėl XXI a. rykštės yra nutukimas ir diabetas, kuriuo suserga vis daugiau ir daugiau žmonių... Kad nepersivalgytume, nebūtume ėdrūnai ir išvengtume ligų, siūlome jums išbandyti šiuos keturis būdus, kurie padės suvalgyti mažiau.
PlačiauNepaprasta paprastos bulvės istorija ir jos nauda mūsų sveikatai
Bulvės nuo senų laikų buvo auginamos beveik kiekviename lietuvių ūkyje. Jos net ir šiandien tartum antroji lietuvių duona, kuri yra valgoma ištisus metus. Ši daržovė išsiskiria savo neutraliu skoniu, tad tinka prie sriubos, mėsos ir kitų patiekalų. Be to, daugelis lietuviškų patiekalų yra gaminama būtent iš bulvių. Bulvės ne tik skanios, bet ir naudingos. Tiesa, nereikėtų jomis piktnaudžiauti – bulvė išties kaloringa daržovė.
PlačiauKeletas patarimų, kaip pagerinti savo šeimos mitybos racioną
Neseniai žiniasklaidoje buvo pasirodęs straipsnis pavadinimu „Gydytoją pašiurpino tėvų elgesys: atsisakė keisti vis labiau silpstančio vaiko mitybą“. Straipsnyje buvo teigiama, jog tėvai vegetarai savo mažametį vaiką taip pat maitino tik vegetarišku maistu. Dėl to su maistu negaunant svarbių medžiagų, pavyzdžiui, vitamino B12 ir geležies, vaiko organizmas išseko, jam prireikė gydytojų pagalbos...
PlačiauMOLIŪGŲ DIETA. 12 dienų minus 8kg!
Moliūgų dieta - puikus pasirinkimas, kai norima atsikratyti keletu nereikalingų kilogramų ir, tuo pačiu, pataisyti sveikatą. Dietologai teigia, kad per 12 dienų galima numesti apie 8 kg svorio. Be to, išvalyti toksinus, papildyti organizmą vitaminais ir mineralais, sustiprinti imuninę sistemą. Moliūgas yra skani ir naudinga, daržovė, o gaminant įvairius patiekalus, dieta nebus varginanti. Moliūgų dietą sudaro nekaloringi patiekalai, apskaičiuoti 4 dienoms. 3 kartus kartojant, ją būtina tęsti 12 dienų. Taigi, pradėkite.
PlačiauKaip tinkamai apdoroti daržoves, kad jos išliktų maistingos?
Daržovės pagrįstai vadinamos sveikatos šaltiniu. Iš jų organizmas gauna daug vitaminų, mineralų ir kitų organiškai aktyvių medžiagų. Be to, jos padeda geriau įsisavinti kitus maisto produktus, tokius kaip: mėsą, žuvį, pieną. Kita daržovių ypatybė yra ta, kad jos neturi cholesterolio. Dar daugiau jos turtingos tartrono rūgštimi, kuri neleidžia angliavandeniams skilti į riebalus ir tuo pačiu mažina galimybę nutukti.
PlačiauDar vienas būdas kontroliuoti nutukimą
Nutukimas visame pasaulyje didėja nerimą keliančiais tempais ir tampa pagrindine sveikatos apsaugos problema. Europos sąjungos šalyse kas trečias gyventojas yra nutukęs, nes greit kintanti socialinė ir ekonominė aplinka (sumažėjus fiziniam aktyvumui ir padidėjus didelio kaloringumo maisto ir gėrimų prieinamumui) keičia gyventojų energijos disbalansą.
Plačiau