Ant slenksčio viena gražiausia metų šventė – Šventos Velykos. Pagrindinis šios šventės elementas yra velykinis margutis – kiaušinis. Kartais jame slypi ne šventinis siurprizas…
-
Maistui gaminti vartokite švarų geriamąjį vandenį
-
Nevartokite nepasterizuoto ar nevirinto pieno ir jo produktų
-
Kruopščiai plaukite daržoves ir vaisius, ypatingai vartojamus be šiluminio apdorojimo
-
Nevartokite maisto su pasibaigusiu galiojimo terminu
-
Nepalikite paruošto maisto kambario temperatūroje ilgiau nei 2 valandas
-
Nedelsdami atvėsinkite nesuvartotą ar greitai gendantį maistą
-
Karštus patiekalus iki pateikimo laikykite ne žemesnės kaip 60 laipsnių temperatūros
-
Nelaikykite maisto ilgai, net šaldytuve
-
Neatitirpinkite užšaldyto maisto kambario temperatūroje, o šaldytuve
-
Gerai išvirkite ar iškepkite gyvūninį maistą: mėsą, vištieną, kiaušinius, žuvį
-
Iš šių produktų gaminami patiekalai turi būti pakaitinami iki ne žemesnės nei 70 laipsnių temperatūros
-
Gerai paruoštos mėsos ar paukštienos besiskiriantis skystis yra skaidrus, bet ne rausvas
-
Iš anksto paruoštą ar ilgiau šaldytuve laikytą maistą prieš vartojimą būtina gerai pakaitinti
-
Laikykite atskirai žalią mėsą, paukštieną, žuvį nuo kitų maisto produktų
-
Žalios mėsos, paukštienos, žuvies dorojimui naudokite atskiras lenteles ir peilius. Arba po sąlyčio su šiuo maistu juos gerai nuplaukite vandeniu su indų plovikliu ir išdžiovinkite
-
Šaldytuve laikykite maistą taip, kad jis nesiliestų su žaliava
-
plaukite rankas prieš maisto ruošimą, kiekvieną kartą po sąlyčio su žalia mėsa
-
plaukite rankas pasinaudoję tualetu ir prieš valgį
-
pagaminę maistą, išplaukite ir dezinfekuokite visus virtuvės paviršius, įrankius, indus, naudotus maisto ruošimui
Kaip jaustis puikiai prie švenčių stalo?