+1
-0
+1
Kaip rūpintis plaukais žiemą? 5 paprastos priežiūros taisyklės ir keletas natūralių priemonių idėjų

Kiekvienas norėtų sveikų ir žvilgančių plaukų, tačiau ne kiekvienas gali jais džiaugtis, ypač šaltuoju metų laiku. Ką daryti, kad net ir žiemą plaukai džiugintų ir jų savininką, ir aplinkinius? Pateiksime keletą patarimų, kurie padės džiaugtis sveikesniais ir labiau žvilgančiais, nuo šalčio ir žvarbaus vėjo apsaugotais plaukais.

  1. Nešiokite kepurę. Pradėkime nuo visiškai paprastos taisyklės – plaukus geriausiai nuo šalčio apsaugo kepurė. Šaltis kenkia ir pačiam plaukui, ir galvos odai, todėl patogi ir gerai galvą apgaubianti (bet jokiais būdais nespaudžianti) kepurė padės apsaugoti juos nuo žalingo aplinkos poveikio. Be to, kepurė gali būti labai stilinga Jūsų aprangos detalė. Rinkitės tokią, kuri Jūsų nevaržo ir yra pagaminta iš odai malonių audinių.
  2. Saugokite plaukus nuo karščio. Taip, taip, kad plaukai būtų atsparesni šalčiui, pirmiausiai juos reikia saugoti nuo karščio. Žiemą, natūralu, žymiai dažniau naudojamas plaukų džiovintuvas ir rečiau plaukams leidžiama išdžiūti natūraliu būdu. Pasistenkite šaltuoju metų laiku bent jau savaitgaliais ar dienomis, kai niekur neskubate, leisti plaukams išdžiūti natūraliai. Stenkitės nesinaudoti tiesinimo ir plaukų garbanojimo žnyplėmis, kai to daryti nebūtina – tai papildoma žala plaukui. Be to, galvos plovimui negalima naudoti pernelyg karšto vandens – geriausiai tinka drungnas ar šiltas vanduo. Nekeliaukite į šaltą aplinką drėgnais plaukais – taip pakenksite ir plaukų struktūrai, ir sukelsite nemažą riziką savo sveikatai.
  3. Dažniau palepinkite plaukus. Galite rinktis visiškai natūralias, namines kaukes. Puikus paprastai pagaminamos plaukų kaukės pavyzdys – kiaušinio trynys, sumaišytas su šaukštu kokybiško alyvuogių ar migdolų, sezamų, makadamijų, argano aliejaus. Galvą galima įtrinti bet kokiu pašildytu augaliniu aliejumi, uždėti dušo kepuraitę ir palikti per visą naktį. Itin naudingas ricinų aliejus – jo „stebuklingos galios“ plaukams žinomos jau nuo senų senovės. Taip pat labai tinkami kokosų, linų sėmenų, saulėgrąžų aliejai. Tad rečiau naudokite formuojančias ir kitas plaukus žalojančias priemones ir dažniau juos lepinkite maitinančiais, puoselėjančiais ir plauko struktūrą atkuriančiais kosmetikos gaminiais. Nepamirškite vis pakirpti ir pamaitinti plaukų galiukų – nušiurę, suskilinėję ir sausi plaukų galiukai grožio šukuosenai tikrai neprideda.
  4. Masažuokite galvos odą. Tai galima daryti pirštais arba specialiomis masažinėmis šukomis. Tokiu būdu ne tik suaktyvinsite galvos odos kraujotaką, kuri svarbi natūraliam plaukų atsinaujinimui ir sėkmingam jų augimui, bet ir maloniai atsipalaiduosite, pamiršite per dieną susikaupusius rūpesčius ir nuvysite šalin įkyrų nuovargį. Masažuoti reikėtų labai atsargiai, lėtai ir nepešant plaukų. Be to, plaukų šukavimui geriausia naudoti natūralių medžiagų šukas ar šepetį. Jei plaukai labai veliasi, reikėtų rinktis specialiai besiveliantiems plaukams sukurtas šukas – taip sumažinsite plaukų pažeidimo tikimybę. Jei plaukai veliasi itin stipriai, prieš šukavimą galite patepti juos specialiu iššukavimą gerinančiu serumu ar aliejumi.
  5. Plaukais rūpinkitės sveikiau maitindamiesi. Plaukams naudingi kiaušiniai, riebi žuvis, augaliniai aliejai, daug baltymų turintis maistas, pavyzdžiui, ankštinės daržovės, liesa mėsa, pieno produktai. Jei mityba nepakankama, galima išmėginti specialiai plaukams skirtus maisto papildus, tačiau poveikis nėra užtikrintas. Tokie maisto papildai dažnai papildyti siliciu, cinku, biotinu – šios medžiagos itin svarbios plaukų augimui, struktūros palaikymui ir atsinaujinimui. Pirmenybė turėtų būti teikiama sveikai ir subalansuotai mitybai, o maisto papildai turėtų ją tik papildyti.

Šaltinis |Pasveik.lt