Įtampa tėvų skyrybų metu pastūmėja merginas anksčiau susilaukti vaikų, skelbia naujas mokslininkų tyrimas.

Kaip praneša dailymail.co.uk, mokslininkai sako, kad mergaitės, kurios gyvena be motinos, kurti savo šeimas pradeda dviem metais anksčiau nei tos, kurių tėvai gyvena santuokoje. Merginos, kurios gyvena atskirai nuo tėvų arba jų tėvai nesirūpina savo atžalos auklėjimu, savo šeimas kuria metais anksčiau nei kitos bendraamžės.

Merginos anksčiau pastos, jei kūdikystėje motinos jas žindė krūtimi trumpą periodą arba vaikystėje kelis kartus keitė gyvenamąja vietą.

Šie tyrimo rezultatai parodė, kad šeimos žlugimo metu atsiradęs nesaugumas ir įtampa turi ilgalaikių pasekmių vaikams.

„Įdomu tai, kad jei mergaitės buvo atkirtos nuo savo motinos 6 – 24 mėnesius per pirmuosius penkerius gyvenimo metus, tuomet jos anksčiau pastos, – sakė Newcastle universiteto psichologas dr.Daniel Nettle. – Tačiau jei išsiskyrimas trunka daugiau nei du metus, tai prilygsta tam, tarsi jokio išsiskyrimo nebūtų buvę.“ Tuomet nauja šeima, jei mergaitė yra įvaikinta, kompensuoja šilumos trūkumą.

Merginos, kurios niekad nebuvo atsiskyrusios nuo motinos, vidutiniškai šeimas kuria 24 metų. O tos, kurios buvo išsiskyrę su motinomis, vaikų susilaukia 22  metų.

Medik