Su amžiumi mūsų medžiagų apykaita lėtėja. To rezultatas – papildomi kilogramai. Nustebsite, tačiau tam, kad taip nenutiktų, iš jūsų mitybos raciono reikia ne išbraukti tam tikrų produktų, o jų pridėti. Štai jie.
Mėsa Prieskoniai Košė Vanduo Žalioji arbata
O su ja ir visi kiti produktai, kuriuose daug baltymų – ankštinės daržovės, žuvis, kiaušiniai.Virškindamas tokį maistą jūsų organizmas sunaudos daug daugiau energijos, nei jam tektų “susitvarkyti” su riebalais ar angliavandeniais. Be to, baltymų gausus maistas ilgam apsaugos nuo alkio jausmo – taigi nušausite du zuikius vienu šūviu.
Ir pirmiausia – raudonieji pipirai. Jie tikra ta žodžio prasme “užveda” organizmą, priversdami jo sistemas dirbti greičiau. Šaukšteliu maltų pipirų pagardinus lėkštę sriubos, medžiagų apykaita pagreitėja 23 proc. Efektas trunka 30 minučių.
Pusryčiai – būtini.Jeigu žmogus nevalgo pusryčių, jo organizmas visą dieną dirba sulėtintu tempu. Pusryčiai padeda išlaikyti svorį tiems, kurie neseniai laikėsi dietos. Geriausiai papusryčiauti sočiai – košės, dribsnių, varškės.
Vanduo reikalingas mums ne tik gyvybei palaikyti, bet ir efektyviai padeda virškinant maistingąsias medžiagas ir deginant kalorijas. Gerkite daug ir pageidautina šalto vandens – kad sušildytų skystį, organizmas sudegins dar papildomai kalorijų. Nesimėgaukite per dideliais kiekiais saldžių ir angliarūgšte prisotintų gėrimų.
Šis daugeliu naudingųjų savybių pasižymintis gėrimas, be kita ko pagreitina ir medžiagų apykaitą. 3-4 puodeliai žaliosios arbatos per parą papildomai sudegina 50-60 kilokalorijų. Tai gal ir nėra labai daug, bet vis šis tas…
Lietuvos sveikata
nutukimas/4355″>Nutukimas