Bolonės padažas

Tai gerai žinomas receptas, gaminimui teks užtrukti valandą.

Keturioms porcijoms reikės:

1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus,
2 smulkiai supjaustytų svogūnų,
2 smulkiai supjaustytų morkų,
1-2 sutrintų česnakų skiltelių,
700 g jautienos faršo,
2 valg. šaukštų pomidorų pastos,
700 g paruoštų sutrintų pomidorų,
300 ml raudonojo vyno,
raudonėlio.

Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir 5 minutes pakepinkite svogūnus ir morkas.
Suberkite česnakus, jautienos faršą ir raudonėlį. Sumaišykite ir, pastoviai
maišydami, kepinkite apytiksliai 5 minutes.

Supilkite pomidorų pastą, trintus pomidorus ir raudonąjį vyną, po to
pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Uždenkite dangčiu ir
troškinkite 45 minutes, dažnai pamaišydami. Patiekalui troškinantis paskutines
10 minučių, nukelkite dangtį.

Patiekite su spageti arba bet kokia kita makaronų rūšimi, pabarstydami tarkuotu
Parmezano sūriu ir baziliku.

Skanaus!