Braškinis tortas su mėtiniu kremu

Gaivus ir vasariškas gardumynas su braškėmis.

Šešiolikai porcijų jums reikės:

Tešlai –

5 kiaušinių,
175 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 žiupsnelio druskos,
1 pakelio kepimo miltelių,
110 g miltų,
75 g krakmolo,
2 valg. šaukštų kakavos miltelių.

Kremui –

20 g želatinos,
750 ml grietinėlės,
8 traškių šiaudelių, padengtų šokoladu,
3 valg. šaukštų mėtinio sirupo,
500 g braškių,
25 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
šokoladinių drožlių.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Išardomą kepimo formą išklokite kepimo
popieriumi. Kiaušinius sumaišykite su 5 šaukštais vandens, cukrumi, vaniliniu
cukrumi ir druska. Plakite 7 minutes. Miltus persijokite kartu su krakmolu,
kepimo milteliais ir kakava, sumaišykite su išplakta mase. Tešlą iškrėskite į
kepimo formą ir kepkite 35 minutes.

Atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai į keturias dalis. Vieną biskvito
dalį padėkite ant padėklo ir aplink jį uždėkite kepimo formos kraštus.

Užmerkite 8 g želatinos. Pusę grietinėlės suplakite. Želatiną nuspauskite,
ištirpinkite ant silpnos ugnies ir atsargiai plona srovele kartu su sirupu
supilkite į grietinėlę.

Kiekvieną iš trijų likusių biskvito dalių sutepkite vienu trečdaliu mėtinės
grietinėlės, sudėkite vieną ant kitos ir uždenkite ketvirta dalimi. 15 minučių
padėkite į šaldymo kamerą.

Braškių kremui užmerkite 12 g želatinos. Braškes nuplaukite ir nuvalykite. Iš
pusės uogų pagaminkite tyrelę. Likusias uogas sudėkite į šaldytuvą.

Likusią grietinėlę suplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Želatiną
nuspauskite ir ištirpinkite. Kartu su braškių tyrele supilkite į plaktą
grietinėlę.

Ištraukite iš šaldymo kameros tortą. Į jo vidurį padėkite mažesnę nei pagrindas
lėkštelę ir aštriu peiliu išpjaukite dviejų biskvito dalių vidurį pleišto
pavidalu.

Lėkštelę nuimkite, iš torto vidurio atsargiai išimkite išpjautą dalį,
prilaikydami mentele, ir padėkite ant lėkštės viršutine dalimi žemyn.

Į gautą torte duobutę sukrėskite maždaug ketvirtadalį braškinio kremo ir
išlyginkite jį mentele.

Atsargiai padėkite atgal išpjautąją torto dalį, lengvai paspauskite ir sutepkite
tortą iš visų pusių likusiu braškiniu kremu.

Valgomuoju arba desertiniu šaukštu suteikite paviršiui banguotą reljefą ir
mažiausiai valandai padėkite tortą į šaldytuvą.

Likusias uogas perpjaukite pusiau ir išdėliokite ant torto ratu kartu su
šokoladiniais rutuliukais. Po to papuoškite tortą traškiais šokoladu padengtais
šiaudeliais.

Patarimas

Galima paprasčiau. Centrinę torto dalį išpjauti nėra lengva. Todėl, jei jūs
nepasitikite savo jėgomis, palikite biskvitą nepjaudami, o tiesiog papuoškite
tortą kitos rūšies kremu. Skonis nuo to nepasikeis.

Skanaus!