„Begood“, (liet. „būk geras“) – akcija, prasidėjusi 2005 m. lapkričio 15 d., šiais, 2008 metais tęsia savo veiklą.

„Begood“ – tai informacinė-agitacinė kampanija, kurios tikslas – pristatyti visuomenei kraujo vėžio ir kaulų čiulpų donorystės problemas bei suteikti kuo daugiau informacijos apie tai, kaip kiekvienas iš mūsų gali prisidėti kovojant su šia liga.

Pradedant pirmąjį „begood“ Lietuvoje buvo 250 donorų. Dabar registre – 2700 donorų. Beveik visi jie – iš „begood“. Iš viso yra donavę 6 lietuviai. Iš jų 5 – „begood“ akcijos metu užsiregistravę, o vienas – anksčiau registre buvęs donoras. Nė vienas nesuabejojo ir nesudvejojo. Jų kaulų čiulpai buvo persodinti 5 lietuviams ir 2 latviams (vieno donoro čiulpai tiko net 2 pacientams).

Pasak vieno iš akcijos organizatorių, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Hematologijos, onkologijos ir transfuziologijos centro direktoriaus doc. Laimono Griškevičiaus, 2007 metais Lietuvos registras tapo labiausiai išaugusiu registru pasaulyje ir antruoju pagal donavusių donorų skaičių iš visų esančių registre po Japonijos.

„Šiais metais mūsų akcijos tikslas – žmonėms ne tik išaiškinti, kas gi – tie kaulų čiulpai, kodėl kaulų čiulpų donorystė tokia svarbi, kas gali būti kaulų čiulpų donoru, kaip reiktų užsiregistruoti į kaulų čiulpų donorų registrą ar kada prireikia donuoti kaulų čiulpus, bet ir atkreipti dėmesį į tai, jog Lietuvos didžiuosiuose miestuose veikia stacionarūs centrai, kur yra laukiamas kiekvienas galintis tapti kaulų čiulpų donoru. Šių centrų adresus galima sužinoti specialiai šiai akcijai sukurtame tinklapyje www.begood.lt“, – pasakojo L.Griškevičius

SAM