Bulvių košė su laukiniais česnakais

Puikus garnyras prie keptų dešrelių.

Keturioms porcijoms reikės:

1 kg bulvių,
druskos,
250 g laukinių česnakų,
125 ml pieno,
15 ml grietinėlės,
maltų juodųjų pipirų,
tarkuoto muskato riešuto,
2 valg. šaukštų sviesto,
8 dešrelių.

Bulves nuskuskite, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Po to vandenį
nupilkite, bulves sutrinkite specialiu, skirtu košei sutrinti, įrankiu arba
sutrinkite šakute.

Laukinius česnakus nuvalykite, nuplaukite, kietus stiebus pašalinkite ir
supjaustykite juostelėmis.

Pieną sumaišykite su grietinėle, pakaitinkite mažame puode ir kartu su
laukiniais česnakais supilkite į bulvių košę. Pagardinkite druska, maltais
juodaisiais pipirais ir tarkuotu muskato riešutu.

Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir iš visų pusių apkepinkite dešreles. Kartu su
bulvių koše išdėkite į lėkštę.

Skanaus!