Sportuoti sveika visiems,  o sergantiesiems diabetu fizinis krūvis gali atnešti netgi dar daugiau naudos.
Prieš pradėdamas sportuoti diabetikas būtinai turi pasitarti su gydytoju.  Sportuojant padidėja raumenų tonusas. Raumenys jautriau negu riebalai reaguoja į insuliną, taigi sulieknėjus gali būti lengviau kontroliuoti gliukozės kiekį kraujyje.  Jei gliukozės kiekis jūsų kraujyje kiek per didelis, fizinis krūvis padės jį sumažinti.  Dėl fizinio krūvio taip pat sumažėja rizika susirgti širdies ligomis – sumažėja cholesterolio kiekis, normalizuojasi kraujospūdis, pagerėja kraujotaka.
Kadangi raumenims dirbant deginamos kalorijos ir mažėja gliukozės kiekis jūsų kraujyje, iš anksto suplanuokite, kaip sportuodami išvengsite hipoglikemijos priepuolių. Prieš pradėdami sportuoti, visada išsitirkite gliukozės kiekį kraujyje ir šio bei to užkąskite.  Su savimi turėkite gliukozės tablečių, saldaus gėrimo ar kokį kitą užkandį tam atvejui, jei pajustumėte prasidedantį hipoglikemijos priepuolį.
Jei sportuojate ilgesnį laiką, pavyzdžiui, žaidžiate futbolą, padarykite pertraukėlę ir pasitikrinkite gliukozės kiekį. asitikrinkite, ar turite diabeto atpažinimo ženklą, jei ištiktų hipoglikemijos priepuolis ar sportuojant netyčia susižeistumėte. o didesnio fizinio krūvio hipoglikemijos priepuolis gali pasireikšti pavėluotai, per artimiausias 36 valandas. Nekada nesportuokite, jei gliukozės kiekis jūsų kraujyje yra pakilęs aukščiau 15 mmol/l ribos arba jei jūsų kraujyje ar šlapime aptinkama ketonų.

Lietuvos sveikata